Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

Σάββατο 22 Γενάρη: Μέρα Δράσης για την Υγεία και την Αξιοπρέπεια του Λαού!


Σχεδόν δύο χρόνια έχουν περάσει από το ξέσπασμα της πανδημίας και η κατάσταση συνεχώς επιδεινώνεται για το ήδη υποστελεχωμένο και υπό διάλυση δημόσιο σύστημα υγείας, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν οι υγειονομικοί των δημόσιων νοσοκομείων. Ήδη χιλιάδες συνάνθρωποί μας έχουν χάσει τη ζωή τους, χιλιάδες βρίσκονται διασωληνωμένοι σε αποδεκατισμένα νοσοκομεία, υγειονομικοί διώκονται, δουλεύουν ατελείωτα και παλεύουν στην πρώτη γραμμή.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση επιλέγει την εξυπηρέτηση των μεγαλοεπιχειρηματιών της υγείας βοηθώντας τους να επωφεληθούν από την πανδημία όσο περισσότερο γίνεται και να πλουτίσουν ακόμη περισσότερο εις βάρος του λαού. Ατελείωτες ουρές έξω από τα σημεία που διενεργούνται τα τεστ, άνοιγμα των σχολείων παρόλες τις ελλείψεις σε τεστ δεν φαίνεται να την απασχολούν καθόλου. Μέσα σε όλα η κυβέρνηση δεν διστάζει  να πάρει άλλη μια εγκληματική απόφαση: Αντί να ανοίξει τα κλειστά νοσοκομεία ώστε να αυξηθεί ο αριθμός κλινών και ΜΕΘ, προωθεί και το κλείσιμο του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης…

Σε τοπικό επίπεδο και ειδικά την τελευταία περίοδο της τεράστιας εξάπλωσης των μεταλλάξεων του ιού, γίνεται όλο και πιο φανερή η έλλειψη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που θα μπορούσε να αναλάβει τα τακτικά δωρεάν μοριακά και rapid τεστ, τους εμβολιασμούς, την ενημέρωση αλλά και τις (εντελώς παραμελημένες πια) καθημερινές ιατρικές πράξεις για τους κατοίκους. Ειδικά στο Δήμο μας γίνεται ακόμη πιο επιτακτικό το χρόνιο αίτημα της ίδρυσης Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου στον χώρο του πρώην ΙΚΑ Αμπελοκήπων (Ελευθερίας) του οποίου η διάλυση ξεκίνησε επί υπουργίας του Άδωνη Γεωργιάδη το 2013 και συνεχίστηκε και με τις επόμενες κυβερνήσεις. Δυστυχώς όμως όχι μόνο η κυβέρνηση δεν ικανοποιεί αυτή την βασική ανάγκη των κατοίκων αλλά και η δημοτική αρχή ταυτίζεται (και σ’ αυτό το σημείο) με την κυβερνητική πολιτική. Στα συνεχή σχετικά αιτήματα της «ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ», ο κ. Δήμαρχος μονότονα αντιτάσσει τη θέση του για πέρασμα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στις αρμοδιότητες των Δήμων, στο δρόμο της ιδιωτικοποίησης δηλαδή του βασικότερου ίσως κοινωνικού δικαιώματος.

 Η υπεράσπιση της δημόσιας υγείας και της καθολικής πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας  είναι σήμερα επιτακτική ανάγκη. Στο πλαίσιο αυτό διεκδικούμε δωρεάν PCR test και μάσκες υψηλής προστασίας, μέτρα σε σχολεία και χώρους εργασίας, ενίσχυση των ΜΜΜ, στήριξη του ΕΣΥ (προσλήψεις, ΜΕΘ, Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας), άνοιγμα των κλειστών νοσοκομείων και επίταξη ιδιωτικών δομών υγείας χωρίς αποζημίωση,  οικονομική στήριξη ανέργων, εργαζομένων και των επαγγελματιών που πλήττονται από την πανδημία, άμεσα και μεγάλης κλίμακας μέτρα ενάντια στην ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια.

Η δημοτική κίνηση "ΑΝΥΠΑΚΟΗ στις γειτονιές των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης" συμμετέχει, στηρίζει και καλεί όλους και όλες τους/τις κατοίκους του Δήμου μας να συμμετέχουν ενεργά στην κινητοποίηση που έχει καλεστεί το Σάββατο 22 Ιανουαρίου, στις 12μεσ., στο Άγαλμα Βενιζέλου στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης για την Υγεία και την Αξιοπρέπεια του Λαού.

Συντονιζόμαστε με σωματεία και συλλογικότητες της πόλης κι όλης της χώρας κι αγωνιζόμαστε ενάντια στην επίθεση στο δημόσιο σύστημα υγείας και την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας. Γιατί

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου