Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ για την ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ και ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ

 Τετάρτη 1 Μάρτη, 

6.30μ.μ., 

στον Σιδηροδρομικό 

Σταθμό Θεσ/νίκης

 




Συμμετέχουμε-στηρίζουμε τη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ για την ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ και ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ

 

Μπροστά στο πιο πολύνεκρο δυστύχημα στη χώρα μας και ένα από τα χειρότερα στη σύγχρονη ιστορία της Ευρώπης εκφράζουμε τη βαθιά οδύνη για τα δεκάδες θύματα, κυρίως νέους ανθρώπους, από την πόλη μας κι αλλού αλλά ταυτόχρονα την πιο έντονη αγανάκτησή μας για το συντελεσθέν έγκλημα της ιδιωτικοποίησης-ξεπουλήματος του ΟΣΕ, τα αποτελέσματα του οποίου ζούμε σήμερα.

 

Η πολιτική της απαξίωσης καθετί δημόσιου και της αμφισβήτησης ταυτόχρονα του δικαιώματος της κοινωνικής πλειοψηφίας σε ποιοτικές υπηρεσίες είναι ο ένοχος και της σημερινής τραγωδίας. Μια πολιτική που φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή όλων των κυβερνήσεων και των πολιτικών δυνάμεων που κυβέρνησαν τα τελευταία 15 χρόνια, παρά τα κροκοδείλια δάκρυα που ρίχνουν σήμερα. Οι ευθύνες τους είναι αυταπόδεκτες.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ πουλήθηκε έναντι πινακίου φακής -45 εκατ. ευρώ- στην ιταλική Ferrovie dello Stato Italiane Group το 2017, από την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία υλοποίησε έτσι έναν από τους βασικούς στόχους της ΕΕ και του ΔΝΤ. Τη στήριξαν και όλες οι άλλες «υπεύθυνες δυνάμεις», η ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, οι οποίες είχαν φροντίσει τα προηγούμενα χρόνια να «σπάσουν» την πάλαι ποτέ κραταιά εταιρεία σε μικρότερες (ΕΡΓΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΓΑΙΑΟΣΕ), προκειμένου να μπορούν να ξεπουληθούν ευκολότερα. Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ συνέχισε να επιδοτεί τους νέους ιδιοκτήτες με δεκάδες εκατομμύρια ετησίως, προκειμένου να παραμείνουν κερδοφόροι, αδιαφορώντας για τις συνεχείς καταγγελίες των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους σχετικά με την δραματική έλλειψη προσωπικού και μέτρων ασφαλείας.

 

Η δημοτική κίνηση «ΑΝΥΠΑΚΟΗ στις γειτονιές των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης»  εκφράζει τη βαθιά οδύνη της για τις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν, συμπαρίσταται στις οικογένειές τους καθώς και στους δεκάδες τραυματίες της τραγωδίας. Δεσμευόμαστε ταυτόχρονα ότι θα συμβάλλουμε κι εμείς με τις μικρές μας δυνάμεις για την αποκάλυψη της αλήθειας και την τιμωρία των υπευθύνων, που έχουν ονοματεπώνυμο.

 

Ενώνουμε τη φωνή μας με το ριζοσπαστικό ανατρεπτικό εργατικό και τοπικολαϊκό κίνημα της χώρας και απαιτούμε:

ü    Όχι στη μετατροπή των δημόσιων συγκοινωνιών και μεταφορών σε επιχειρήσεις που λειτουργούν στη βάση των κερδών του “επενδυτή”

ü    Κρατικοποίηση χωρίς αποζημίωση και ενιαιοποίηση του σιδηροδρομικού δικτύου

ü    Δωρεάν και ασφαλείς συγκοινωνίες για όλους

ü    Δημόσιες επενδύσεις και σωστή συντήρηση στα συστήματα ασφαλείας

ü    Προσλήψεις και σταθερές σχέσεις εργασίας για έμπειρο και ξεκούραστο προσωπικό

ü Να πληρώσουν οι ένοχοι: Οι κυβερνήσεις (Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ κ.ά.) που διέλυσαν τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες της χώρας, και το ιταλικό μονοπώλιο-ιδιοκτήτης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου