Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Χώροι στάθμευσης στους Αμπελόκηπους, όπου και το πιο απλό είναι τόσο δύσκολο να γίνει...


Ένα μικρό οικόπεδο, στην παλιά Επτάλοφο, μεταξύ των οδών Ειδομένης και Ζαρίφη, που εγκαταλειμμένο δεκαετίες τώρα από τους ιδιοκτήτες το, χρησιμοποιείται ως πρόχειρος χώρος στάθμευσης. Πολύτιμος μ' άλλα λόγια χώρος για μια μια γειτονιά όπου το να βρεις να παρκάρεις (ειδικά τις βραδινές ώρες) είναι κάτι παραπάνω από πολύ δύσκολο. 
Κι όμως αυτός ο χώρος, παρά τα αιτήματα των περίοικων (και της "ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ" στο Δημοτικό Συμβούλιο) ποτέ δεν έγινε προσπάθεια να διαμορφωθεί, προσωρινά έστω,  με έναν τέτοιο τρόπο (ασφαλτόστρωση, διαγράμμιση και φύτευση 4-5 δέντρων) ώστε να εξυπηρετεί πολύ καλύτερα αυτό ακριβώς που και σήμερα είναι, να μπορεί δηλαδή να δεχτεί έως και τα διπλάσια αυτοκίνητα.


Αντίθετα, όπως κάθε τέσσερα χρόνια περίπου (εντελώς τυχαία, προεκλογικά), έτσι και πριν λίγες μέρες εμφανίστηκε κάποιο συνεργείο του Δήμου (συνοδεία της δημοτικής αρχής πάντα, για την προβολή του "έργου μας"...), μάζεψε λίγα από τα σκουπίδια που δυστυχώς έχουν κατακλείσει τον χώρο, έστρωσε και μια (απαίσια) χοντρή μαύρη πέτρα κι αυτό ήταν όλο. Ούτε καν για τα εδώ και πολύ καιρό παρατημένα αυτοκίνητα ενδιαφέρθηκαν, πολύ δε περισσότερο για μια συνολική διαμόρφωση και ευπρεπισμό του χώρου.

Στην παλιά Επτάλοφο, την ωραία γειτονιά των παιδικών μας χρόνων, τον γερασμένο πια Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης τον Μάρτη του 2023, όπου όλα είναι αφημένα στη μοίρα τους και ενδιαφερόμαστε μόνο για την μακροημέρευση της (ανεπίδεκτης προτάσεων και φυσικά κριτικής) δημοτικής αρχής και των "φιλικών συμφερόντων"...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου