Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

Η πρώτη εναλλαγή δημοτικών συμβούλων της "ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ" - Δήλωση του Νικόλα Σμήλιου


Τιμώντας τη νέα γενιά που κατά κύριο λόγο με ψήφισε και με εξέλεξε πρώτο δημοτικό σύμβουλο της «ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ στις γειτονιές των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης» (και μάλιστα τον μικρότερο σε ηλικία δημοτικό σύμβουλο που έχει εκλεγεί ποτέ στον Δήμο μας), εκπροσώπησα επι ένα δίμηνο την παράταξη στο Δημοτικό Συμβούλιο. Με δεδομένο όμως ότι σπουδάζω σε πανεπιστημιακή σχολή εκτός Θεσσαλονίκης, αποδείχθηκε δύσκολο να ανταπεξέλθω στις υποχρεώσεις και να εκτελέσω με επαρκή τρόπο τα καθήκοντά μου προς την τοπική κοινωνία και την νεολαία της.

Για τον λόγο αυτό είμαι αναγκασμένος να παραιτηθώ από τη θέση του δημοτ. Συμβούλου νωρίτερα από τον χρόνο εναλλαγής που έχει αποφασίσει η Συνέλευση της «ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ» (με βάση την πάγια θέση μας για εναλλαγή των εκπροσώπων μας στα όργανα του Δήμου).

Ελπίζοντας με καλύτερους όρους να μπορέσω στο μέλλον να υπηρετήσω τον Δήμο και την νεολαία, υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του δημοτικού συμβούλου, ώστε να με διαδεχθεί από 21/2/2024 η πρώτη αναπληρωματική του ψηφοδελτίου της «ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ» κα Λήδα Αγοραστού.

Νικόλας Σμήλιος

Δημοτ. Σύμβουλος της «ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ»




Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024

«Ιστορίες που μας Μεγάλωσαν»: Πολιτιστική-λογοτεχνική εκδήλωση της δημοτ. κίνησης "ΑΝΥΠΑΚΟΗ", το Σάββατο 10/2, 6.30μ.μ., στο 3ο Δ.Σ. Αμπελοκήπων



Η Δημοτική Κίνηση “ΑΝΥΠΑΚΟΗ στις γειτονιές των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης” παρουσιάζει την πολιτιστική εκδήλωση για τη νεολαία

«Ιστορίες που μας Μεγάλωσαν»,

το Σάββατο 10 του Φλεβάρη, στις 6.30μ.μ.,
στο 3ο Δημοτ. Σχολείο Αμπελοκήπων

Η θεατρολόγος Λήδα Αγοραστού μας αφηγείται το παραμύθι «Το Φτωχό Αγόρι και η Πριγκίπισσα» που μεταλαμπαδεύτηκε από γενιά σε γενιά, ταξίδεψε ως τα αυτιά μαθητών Γυμνασίου οι οποίοι το κατέγραψαν προσθέτοντας το δικό τους αλατοπίπερο.

Η φιλόλογος σε μαθητές Λυκείου Μαρία Τζούλη καταθέτει τη δική της πρόταση μελέτης με σκοπό την αποδόμηση των έμφυλων στερεοτύπων που μεταδίδονται στους νέους μέσα από τα δημοτικά τραγούδια, τα ρεμπέτικα και τις ελληνικές ταινίες.

Στο τέλος η θεατρολόγος συζητάει τη σύνδεση των παραδοσιακών παραμυθιών με την Ιστορία και, με βάση αυτή τη διαπίστωση, σχολιάζει το κύριο θέμα του συγκεκριμένου παραμυθιού: τις σχέσεις των νέων.