Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Κυβέρνηση - Ε.Ε. - Δ.Ν.Τ. βλάπτουν σοβαρά την υγεία!

ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

Kυβέρνηση, ΔΝΤ και ΕΕ με τον εντολοδόχο υπουργό τους Α. Γεωργιάδη δίνουν την χαριστική βολή στις στοιχειώδεις ανάγκες για πρωτοβάθμια υγεία της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας. Επιστρατεύουν ένα πλήθος συμβούλων και ¨σοφών¨ από τον χώρο της υγείας για να υπογράψουν Το ξεπούλημα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους ιδιώτες. Η σύνδεση των παροχών Υγείας με την ασφαλιστική κατάσταση των εργαζομένων, σε συνθήκες ανεργίας, μείωσης των μισθών, κρατικής υποχρηματοδότησης, οδηγεί στη δραστική περικοπή των δημόσιων παροχών και τον σχεδόν πλήρη αποκλεισμό των ανασφάλιστων.
Ο ΕΟΠΥΥ μετατρέπεται  σε αποκλειστικά αγοραστή υπηρεσιών υγείας προσφέροντας απλόχερα δις ευρώ στους πιο πιστούς συμμάχους του: τον ιδιωτικό τομέα ,τις μεγάλες ιδιωτικές κλινικές και τις αλυσίδες των διαγνωστικών κέντρων .Ταυτόχρονα αφήνει εκτεθειμένους ασθενείς και υγειονομικούς να τα πληρώσουν όλα από την τσέπη τους.
Όσες μονάδες υγείας (πρώην ΙΚΑ) απομείνουν μετά τα κλεισίματα θα ενοποιηθούν με τα Κέντρα Υγείας του ΕΣΥ.  Με την ένωση των δομών δεν στηρίζουν το δημόσιο τομέα όπως προκλητικά ισχυρίζονται  γιατί πολύ απλά μειώνεται δραματικά η δωρεάν παροχή δημόσιας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
Στα πλαίσια των σφιχτών κλειστών προϋπολογισμών, οι ασθενείς θα δικαιούνται μία πετσοκομμένη «βασική παροχή υπηρεσιών υγείας» με στοιχειώδη πακέτα παροχών με ανώτατο όριο (πλαφόν) της «ηλεκτρονικής κάρτας υγείας» και μετά από έγκριση του «Ειδικού Σώματος Ελεγκτών Κλινικού Ελέγχου» που προφανώς θα ελέγχει με κριτήριο τα νούμερα και όχι τις υγειονομικές ανάγκες.
Πρέπει να στραφούν οι τοπικές κοινωνίες στη διεκδίκηση ενεργού ρόλου πάνω σε όλα όσα καταστρέφουν την υγεία μας στην ανατροπή αυτών των πολιτικών και στη θεσμοθέτηση δημόσιων και δωρεάν δομών και υπηρεσιών που να ανταποκρίνονται στις ολόπλευρες ανάγκες τους και να υπόκεινται στον έλεγχο τους.

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ!
ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΙΚΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ!
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ!
ΝΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!


Κείμενο που μοιράστηκε κατά την παρέμβαση της Δημοτ. Κίνησης "ΑΝΥΠΑΚΟΗ", ενάντια στη διάλυση του ΕΟΠΥΥ και το κλείσιμο του ΙΚΑ Αμπελοκήπων (22/1)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου