Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Συζήτηση για τα δημοτικά τέλη στο Δημοτ. Συμβούλιο Αμπ/πων


   Ένα από τα θέματα που θα συζητήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Αμπελοκήπων-Μενεμένης στη συνεδρίασή του τη Δευτέρα 20 του Οκτώβρη (8μ.μ., στο 2ο όρ. του δημαρχείου) είναι. ο καθορισμός του ύψους των δημοτικών τελών για το 2015. Η δημοτική αρχή εισηγείται να μην υπάρξει αύξηση των τελών.

   Αν όμως αυτό με μια πρώτη ματιά φαίνεται γενικά θετικό (κι είμαστε σίγουροι ότι από την Τρίτη το πρωί κιόλας θα γεμίσει ο Δήμος σχετικές ανακοινώσεις, όπως γίνεται χρόνια τώρα...), ας σκεφτούμε αν είναι αρκετό. Γιατί καθετί δεν είναι γενικώς φθηνό ή ακριβό παρά μόνο σε σχέση με τη δυνατότητα που έχεις (ή όχι) να το πληρώσεις. Κι αν το εργατικό εισόδημα έχει κατέβει (ή μηδενιστεί) για την κοινωνική πλειοψηφία, τότε και τα δημοτικά τέλη είναι χαμηλά μόνο αν κατέβουν τουλάχιστον τόσο όσο έχουν μειωθεί οι μισθοί και συντάξεις. Ειδικά δε για τους άνεργους και τις (λεγόμενες) ευπαθείς ομάδες, όσο χαμηλά κι αν είναι, αδυνατούν να τα πληρώσουν και πρέπει να καταργηθούν.
   Αυτές ακριβώς θα είναι και οι προτάσεις του δημοτικού συμβούλου της "ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ" στο δημοτικό συμβούλιο. Μόνο που για να γίνουν αποδεκτές θέλουν και πολλούς υποστηρικτές. Ας είμαστε λοιπόν στη συνεδρίαση κι ας δώσουμε στη δημοτική αρχή να καταλάβει ότι η κοινωνική πολιτική δεν είναι ελεημοσύνη, η "αντίθεση στην πολιτική των μνημονίων" δεν μπορεί να εξαντλείται σε δηλώσεις αλλά πρέπει να συνοδεύεται από τις ανάλογες αποφάσεις.
   Να διεκδικήσουμε:
   -Μείωση των δημοτικών τελών και φόρων για όλους
   -Απαλλαγή των ανέργων και ευπαθών ομάδων από δημοτικά τέλη και φόρους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου