Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Ανέβαλαν το Δημοτ. Συμβούλιο που θα συζητούσε για τη δημιουργία ξενώνα ανοιχτής φιλοξενίας προσφύγων στους Αμπελόκηπους

Ήδη από τη συνεδρίαση στις 21 του Μάρτη (και αφού σε πολλά προηγούμενα δημοτικά συμβούλια θέσαμε το ζήτημα των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων και μεταναστών) ως "ΑΝΥΠΑΚΟΗ" καταθέσαμε πρόταση για χρήση ενός από τα κτίρια του πρώην στρατοπέδου "Μ. Αλέξανδρος" για τη δημιουργία μικρού ξενώνα προσωρινής διαμονής και ανοιχτής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών για όσο διάστημα παραμείνουν στην Ελλάδα αλλά και όσων απόρων/αστέγων οικογενειών Ελλήνων το έχουν ανάγκη. (βλ. http://anipakoi.blogspot.gr/2016/03/blog-post.html )
Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση η πλειοψηφία της Δημοτικής αρχής, αγνοώντας την ανάγκη και μένοντας στο "γράμμα" του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν δέχθηκε τη συζήτηση του θέματος, αρνούμενη ακόμη και το λόγο να δώσει στο δημοτικό σύμβουλο της "ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ" για να αιτιολογήσει την πρότασή του. Και ενώ το θέμα θα συζητούνταν στο προγραμματισμένο για τις 4 Απρίλη Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς καμιά συνεννόηση με τις παρατάξεις, η Δημοτική Αρχή ανέβαλε τη συνεδρίαση του Συμβουλίου για τις 11 Απρίλη, "λόγω έλλειψης θεμάτων για συζήτηση"...

Γίνεται ακόμη πιο φανερό ότι όσο περιμένουμε από κυβέρνηση, κόμματα και γενικά το πολιτικό προσωπικό της Ε.Ε. και του μεγάλου κεφαλαίου καθώς και τους κατά τόπους εκπροσώπους τους να δώσουν λύση στο προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα, οι πρόσφυγες κι οι μετανάστες θα βιώνουν καθημερινά την επιδείνωση των συνθηκών της ζωής τους.
Τη Δευτέρα 11 του Απρίλη, στις 8μ.μ., να παραβρεθούμε μαζικά (εκπρόσωποι σωματείων και συλλογικοτήτων της περιοχής κι απλοί πολίτες) στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμπελοκήπων-Μενεμένης να απαιτήσουμε ένα κτίριο του στρατοπέδου να γίνει ξενώνας προσωρινής διαμονής και ανοιχτής φιλοξενίας προσφύγων, μεταναστών και αστέγων. 

Τα στρατόπεδα-φυλακές για τους πρόσφυγες κλείστε, 
τα σύνορα ανοίξτε!

Ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες του πολέμου και της φτώχειας!

Όχι στις επεμβάσεις και τους βομβαρδισμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ε.Ε.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου