Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Αμπελοκήπων-Μενεμένης τη Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Σε μια εποχή που η λογική της ανάθεσης φαίνεται όλο και περισσότερο να κυριαρχεί στην ελληνική κοινωνία, ανάλογα φαινόμενα παρουσιάζονται και στο Δήμο μας. Χαρακτηριστικό αυτής της κατάστασης μεταξύ άλλων και η παντελής σχεδόν απουσία πολιτών από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Και σίγουρα ένας από τους βασικούς λόγους αυτής της απουσίας είναι η στάση της δημοτικής αρχής και ο κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού μας Συμβουλίου αλλά και συνολικότερα το νομοθετικό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ο "Καλλικράτης", που όχι μόνο δεν προωθούν τη λαϊκή συμμετοχή αλλά και ορθώνουν εμπόδια κάθε φορά που οι ίδιοι οι πολίτες διεκδικούν και παίρνουν θέση για ένα θέμα.
Ως Δημοτική Κίνηση "ΑΝΥΠΑΚΟΗ στις γειτονιές των Αμπ/πων και της Μενεμένης" πιστεύουμε ότι, ξεπερνώντας όλα τα παραπάνω εμπόδια, οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι του Δήμου μας είναι αναγκαίο να θέσουν και να πάρουν θέση για κάθε ζήτημα που αφορά την καθημερινή ζωή τους, να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους να αποφασίζουν πραγματικά και όχι δια αναθέσεως, να διεκδικήσουν το δικαίωμα στην πόλη.
Στην κατεύθυνση αυτή και ξεκινώντας από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 22 Αυγούστου, στο εξής θα ενημερώνουμε για κάθε Συμβούλιο και τα θέματα της ημερήσιας διάταξής του (ή όποια άλλα θέματα θέτουμε εμείς) με στόχο:
> τη συμμετοχή των πολιτών στη συνεδρίαση και τη διατύπωσης της άποψης και της βούλησής τους
> την ενημέρωσή μας και την αλληλοτροφοδότηση με θέσεις κι απόψεις για κάθε συζητούμενο θέμα, που θα βοηθήσουν το δημοτικό σύμβουλο της "ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ" στη στάση του στο Συμβούλιο (τηλ. 6932913799, e-mail: ismilios@gmail.com)



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού  Συμβουλίου Αμπελοκήπων-Μενεμένης

 (Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016, 8.00μ.μ.)

Θέμα 1ο:. Αποκατάσταση βλαβών με μέριμνα της Δ/νουσας Υπηρεσίας και επιβολή κυρώσεων σύμφωνα με την παρ 7 του άρθρου  60 του Ν.3669/08 για το έργο: «Ανάπλαση- Αναβάθμιση Ζώνης Πρασίνου Άθλησης και Αναψυχής κατά μήκος της Λεωφόρου Δενδροποτάμου»  αρ. μελ. 50/2012,  προϋπ. 3.500.000,00 €

Θέμα 2ο: «Χορήγηση άδειας  λειτουργίας επιχείρησης προσφοράς υπηρεσιών διαδικτύου (Internet) εντός Κ.Υ.Ε. «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ  ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΩΔΩΝ ΠΟΤΩΝ (ΚΑΦΕΝΕΙΟ)». Σε μια εποχή που η λογική της ανάθεσης φαίνεται όλο και περισσότερο να κυριαρχεί στην ελληνική κοινωνία

Θέμα 3ο:. Προμήθεια Η/Υ για τις υπηρεσίες του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης.

Θέμα 4ο: 20η Αναμόρφωση του προϋπολογισμού οικονομικού  έτους 2016.

Θέμα 5: Έγκριση εκμίσθωσης του δημοτικού ακινήτου στη συμβολή των οδών Ακριτών και Λαγκαδά Δημοτικής Κοινότητας Αμπελοκήπων.

Θέμα 6ο: Έγκριση της επιστροφή ποσού 349.244,50€ ως  αχρεωστήτως καταβληθέντος (πρόγραμμα ΕΣΠΑ που έχει λήξει την 31-12-2015).

Θέμα 7ο: Έγκριση απόσυρσης 6 δικύκλων ιδιοκτησίας του Δήμου μας. Έγκριση καταβολής τελών ανανέωσης των αδειών κυκλοφορίας.

Θέμα 8ο: Έγκριση εκμίσθωσης του δημοτικού αγροτεμαχίου υπ΄αριθμ. 14 στην οδό Μικράς Ασίας, Δημοτικής Κοινότητας Μενεμένης.

Θέμα 9ο: Διαγραφή χρηματικών καταλόγων λόγω διπλής εγγραφής.
Θέμα 10ο:Συναινετική λύση της μίσθωσης του δημοτικού ακινήτου επί της οδού Διός-Λαγκαδά
Θέμα 11ο: Αποδοχή ποσού 16.098,31€ και απόδοσή του στην ΚΔΕΔΑΜ για το πρόγραμμα «ΚΗΦΗ» (21η  αναμόρφωση  προϋπολογισμού ).
Θέμα 12ο: Μείωση μισθώματος ακινήτου ιδιοκτησίας του Δήμου.

Θέμα 13: Έγκριση Υποβολής Πρότασης με τίτλο προτεινόμενης πράξης: «Φυτεμένα δώματα για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και της ποιότητας της ζωής στη λεκάνη της Μεσογείου » στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «LIFE»,υποπρόγραμμα « Δράση για το κλίμα», στο πλαίσιο της σχετικής πρόσκλησης υποβολής προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με συντονιστή εταίρο το Πανεπιστήμιο Σαπιέντσα της Ρώμης και εταίρους τους Δήμους Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Λάρισας, το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας, το Δήμο και το Πανεπιστήμιο Μεσίνας της Ιταλίας, το Δήμο και το Πανεπιστήμιο Ούντινε της Ιταλίας, το Δήμο Ρώμης, το Πανεπιστήμιο της Τεργέστης.

Θέμα 14ο: Ανάληψη αρμοδιοτήτων σχετικά με τα Προνοιακά Θέματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου