Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Για να μην αποφασίζουν για μας, χωρίς εμάς...

   Δημοσιεύουμε παρακάτω τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 3 Οκτώβρη, αφού πρώτα τονίσουμε για άλλη μια φορά την αναγκαιότητα συμμετοχής των πολιτών σ' αυτήν, τη διατύπωση γνώμης και την απαίτηση οι όποιες αποφάσεις του να εκφράζουν την κοινωνική πλειοψηφία και να εξυπηρετούν τα συμφέροντά της. Γιατί η ανάθεση είτε στη δημοτική αρχή (ερήμην μας) ν' αποφασίζει και διοικεί είτε στην αντιπολίτευση να την ελέγχει (αν, όποτε και για όποιο θέμα το κάνει...) τίποτα θετικό για τα δικαιώματα και τις ανάγκες όλων μας δεν έχει να φέρει.
   Χαρακτηριστικό παράδειγμα δυο στιγμιότυπα από την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (19/9). Το πρώτο αφορά στη συζήτηση του τιμοκαταλόγου των διδάκτρων για τα πολιτιστικά και αθλητικά τμήματα του Δήμου. Και ναι μεν ως "ΑΝΥΠΑΚΟΗ" (όπως και άλλη παράταξη) αντιτάξαμε στη θέση της δημοτικής αρχής ότι "όλα είναι καλά, αφού δεν αυξάνονται οι τιμές", την άποψη ότι το ζητούμενο δεν είναι αν και πόσο αυξήθηκαν οι τιμές αλλά η αδυναμία πολλών οικογενειών να ανταπεξέλθουν σ' αυτές τιμές και το δικαίωμα όλων των παιδιών και των κατοίκων του Δήμου στη δωρεάν παροχή πολιτιστικών και αθλητικών υπηρεσιών. Ότι όμως κι αν λέγαμε δεν είχε καμιά απολύτως αξία, αφού (πέραν του ότι η δημοτική αρχή, ελέω "Καλλικράτη", έχει τη δυνατότητα να αποφασίζει μόνη της ό,τι θέλει) χωρίς κανέναν απολύτως σεβασμό στις νομότυπες διαδικασίες είχαν ήδη τυπώσει και μας παρουσίασαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, πριν αυτό αποφασίσει, τον τιμοκατάλογο που διανέμεται στους ενδιαφερόμενους....
Στιγμιότυπο δεύτερο κατά τη συζήτηση της νέας χωροθέτησης ναού που πρόκειται να ανεγερθεί στην περιοχή Καζαντζάκη της Μενεμένης. Κι αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν τίθενται τα πολλά και πραγματικά προβλήματα της περιοχής Καζαντζάκη, όπως για παράδειγμα η ασφαλής πρόσβαση των κατοίκων της στο κέντρο της Μενεμένης, κανένα νόημα δεν έχει και η συζήτηση όσων τίθενται στη διαδικασία. Έτσι λοιπόν πληροφορηθήκαμε από δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας ότι ήδη έχει συζητηθεί και συναποφασιστεί με τη μητρόπολη η κατασκευή ενός δυσανάλογα με τις ανάγκες μεγάλου ναού επί της οδού Μοναστηρίου, με αποτέλεσμα τον περιορισμό-υποβάθμιση του πάρκου-χώρου πράσινου που θα δημιουργούνταν στο ίδιο οικόπεδο... Και "από σπόντα" στο ίδιο θέμα ακούσαμε για τις (ερήμην και πάλι των κατοίκων) αποφάσεις της δημοτικής αρχής για κατασκευή ενός ακόμη ναού στο πρώην στρατόπεδο "Μ. Αλεξάνδρου", με ύψος 17μ. και στα καμπαναριά 25μ.!!!

Τόση "δημοκρατία" και "σεβασμός" στις διαδικασίες" μόνο με τη συμμετοχή των πολιτών σπάει...


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ       

Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού  Συμβουλίου την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016, 8.00μ.μ.  

Θέμα 1ο:. «Παρουσίαση της μελέτης: Αξιολόγηση της υποβάθμισης του εδάφους και στρατηγικές αποκατάστασης για τον αειφόρο σχεδιασμό χρήσεων γης στο δυτικό θαλάσσιο μέτωπο του Θερμαϊκού κόλπου Terra med». 

Θέμα 2ο: «ΟΑΣΘ-Απεργιακές κινητοποιήσεις εργαζομένων». Συζήτηση-λήψη απόφασης-ψήφισμα.

Θέμα 3ο: «ΕΥΑΘ –Ιδιωτικοποίηση-Υπερταμείο». Συζήτηση-λήψη απόφασης-ψήφισμα.

Θέμα 4ο: Παράταση της υπ’αριθμ.113/2016 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου. Έγκριση κίνησης μια φορά την εβδομάδα ενός απορριμματοφόρου του δήμου μας για αποκομιδή απορριμμάτων από το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων Διαβατών.

Θέμα 5ο: Εξέταση ενστάσεων της Πολεοδομικής Μελέτης Αναθεώρησης σε εφαρμογή του ΓΠΣ (φεκ 73/τ.ΑΑΠ/22-04-2016) της Δ.Κ. Μενεμένης του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης.

Θέμα 6ο: Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος 2016.

Θέμα 7ο: Ορισμός μελών επιτροπής ορισμού φυσικού εδάφους έργων 2016- 2017.

Θέμα 8ο: Αλλαγή μέλους επιτροπής παρακολούθησης προγραμματικής σύμβασης
 Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (Π.Κ.Μ.) και Δήμου για την εκτέλεση του έργου
«ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ- ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ» αρ. μελ. 64/2014

Θέμα 9ο: Έγκριση του 3ου Ανακεφαλαιωτικού- Τακτοποιητικού πίνακα του έργου ‘’Ανάπλαση-αναβάθμιση ζώνης πρασίνου ,άθλησης και αναψυχής κατά μήκος της Λεωφόρου Δεν/μου’’ αρ.μελ.50/2012 προϋπολογισμός έργου 3.500.000,00€.

Θέμα 10ο: Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής – Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Διευθέτηση χώρων στάθμευσης οδών Υπολοχαγού Αγγελάκη & Έλλης Αλεξίου».
Αρ.μελ.59.1/2013 Προϋπολογισμός 25.301,00€.

Θέμα 11ο:24η Αναμόρφωση του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2016.

Θέμα 12ο: Ακύρωση διαγωνισμού για την ανάθεση των υπηρεσιών «Καθαριότητας κτιρίων του δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης»

Θέμα 13ο:. Διαγραφή οφειλής από Χρηματικούς Καταλόγους λόγω του ότι δεν του ανήκει το συγκεκριμένο ακίνητο.

Θέμα 14ο: Καταβολή ποσού ως αχρεωστήτως καταβληθέντος από ΕΕΤΗΔΕ 2011 και 2012.

Θέμα 15ο: Έγκριση μετάβασης Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου μας στο Βόλο την 17-18/10/2016 σε Συνέδριο ΚΕΔΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου