Σάββατο 13 Απριλίου 2019

Κόντρα στη φτωχοποίηση, τα κλειστά μαγαζιά και την ανεργία

Η σύντομη (όπως ζητήθηκε) απάντηση της "ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ" και του Ηλία Σμήλιου, σε ερώτηση που υποβλήθηκε από την εφημερίδα "ΚΑΡΦΙΤΣΑ" σε όλους τους υποψήφιους δημάρχους Αμπελοκήπων-Μενεμένης σχετικά με την "οικονομική ανάπτυξη του δήμου" και το αν "μπορεί η αγορά της Επταλόφου να αποκτήσει την παλιά της αίγλη". 
Δημοσιεύτηκε το Σάββατο 13/4/2019


Σε χρόνια δίσεκτα για την κοινωνική πλειοψηφία στη χώρα μας (με απολύσεις και ανεργία, κλειστά μαγαζιά και μικρές επιχειρήσεις, περικοπές μισθών και συντάξεων και καθημερινή αμφισβήτηση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων “στα κόκκινα”), όλοι αυτοί που φέρανε και εφαρμόζουν τα μνημόνια χωρίς ημερομηνία λήξης, για ανάπτυξη μας μιλάνε. Αντίθετα, για μας ανάπτυξη σημαίνει δουλειά, μισθός, ψωμί και μια ζωή με αξιοπρέπεια  για όλους όσοι ζουν στη γειτονιά μας και τον τόπο μας.
Ούτε λευκές νύχτες λοιπόν ούτε μαύρες Παρασκευές χρειάζονται για να ξαναλειτουργήσει η αγορά της Επταλόφου (και της Μενεμένης) αλλά πρώτον να πάρουμε όλοι/ες θέση στον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβερνήσεων και Ε.Ε. που καθημερινά φτωχοποιεί όλο και μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού του Δήμου.
Χρειάζονται ταυτόχρονα μέτρα για να σταματήσει να μειώνεται ο πληθυσμός του Δήμου μας, να πάψει η γειτονιά μας να γερνά, να φεύγουν τα νέα παιδιά. Και για να γίνει πάλι θελκτική χρειάζονται ποιοτικές δημόσιες και δωρεάν υποδομές,  κοινωνικές υπηρεσίες και αστική συγκοινωνία, πράσινο κι ελεύθεροι χώροι, χρώμα ν’ αποκτήσει πάλι η γειτονιά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου