Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

ΟΧΙ στην ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης – Ελεύθερη διακίνηση των ιδεών!



Η δημοτική κίνηση «ΑΝΥΠΑΚΟΗ στις γειτονιές των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης» καταδικάζει απερίφραστα την κλήση σε απολογία («ακρόαση και παροχή διευκρινήσεων», σύμφωνα με την Επιτροπή Ελέγχου δαπανών και εκλογικών παραβάσεων) του επικεφαλής της «Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς-Ανταρσία στην Κεντρ. Μακεδονία» και νεοεκλεγέντα περιφερειακού συμβούλου Θανάση Αγαπητού, ύστερα από καταγγελία του Α.Τ. Σερρών περί “ανάρτησης πανό-αφισών σε μη προβλεπόμενο χώρο”.
Η πολιτική αφισοκόλληση, τα πανό και τα συνθήματα στους τοίχους αποτελούν τη δημόσια έκφραση εκείνων που δεν μπορούν (ούτε θέλουν) να κάνουν πολυτελείς προεκλογικές καμπάνιες, που είναι αποκλεισμένοι από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, εκείνων που δεν χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό ή τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.
Δεν είναι απλά μια εφαρμογή του νόμου από μια «ανεξάρτητη αρχή». Η στάση τους είναι διπλά προκλητική και υποκριτική. Δεν ενοχλούνται τα όργανα της τάξης από τις δεκάδες αφίσες διαφημιστικού περιεχομένου εμπορικών επιχειρήσεων, νυχτερινών κέντρων ή άλλων δραστηριοτήτων. Αυτό που διώκουν είναι η πολιτική αφίσα και το κάλεσμα στο λαό για ενίσχυση των δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, ως αναγκαίο όρο για την ανατροπή των πολιτικών κυβερνήσεων – ΕΕ – κεφαλαίου.
Δεν είναι μια απλή υπερβολή των αστυνομικών αρχών και της «ανεξάρτητης» αρχής. Όλα αυτά δεν αποτελούν μεμονωμένο περιστατικό, αλλά επιλεκτική στοχευμένη επιχείρηση και εντάσσονται σε ένα γενικότερο κλίμα έντασης της καταστολής και κατάργησης πολιτικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Ο «υπερβάλλων ζήλος» των αστυνομικών αρχών είναι συνέχεια στις δίκες που καθημερινά αντιμετωπίζουν τα μέλη του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς στη Θεσσαλονίκη και αλλού (μεταξύ των διωκόμενων και ο Θανάσης Αγαπητός), είναι συνέχεια του αντι-απεργιακού νόμου του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα κοινωνικού εκφοβισμού στη νέα φάση της κανονικότητας των ευρω-μνημονίων για πάντα, που επιβάλλει τρομοκρατία στον αγωνιζόμενο λαό.
Είναι απόδειξη ότι η μαχητική παρέμβαση της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς έχει γίνει πολύ ενοχλητική για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά είναι βαθιά γελασμένοι εάν νομίζουν πως θα κάμψουν έστω και για μια στιγμή την μαχητικότητα των αγωνιστών της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς κατά της αντιλαϊκής πολιτικής.
Να μπει εδώ και τώρα τέλος στο μηχανισμό των διώξεων και τη βάρβαρη επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα.
Να σταματήσει τώρα η δίωξη του Θανάση Αγαπητού και η ποινικοποίηση της προεκλογικής δραστηριότητας!

Μαζική παράσταση για απόσυρση των κατηγοριών, 
την Πέμπτη 27/6,  1.30μ.μ., στα διοικητικά δικαστήρια στην οδό Φράγκων 
(πίσω από το δικαστικό μέγαρο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου