Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021

Ο Μητσοτάκης κι ο Δήμαρχος, τα εμβόλια και η υγεία μας…


Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, την Δευτέρα 5 Ιουλίου και στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση, ο δήμαρχος Λ. Κυρίζογλου αναφέρθηκε σε μια σειρά από σημαντικά ή ασήμαντα ζητήματα αλλά παρέλειψε να αναφερθεί στη συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη και άλλων κυβερνητικών παραγόντων και μελών της περίφημης επιτροπής των λοιμοξιολόγων με τα προεδρεία της Κ.Ε.Δ.Ε. και της ΕΝ.Π.Ε. (Ενώσεις Δήμων και Περιφερειών).

Μετά από παρέμβαση και σχετικό ερώτημα του δημοτικού συμβούλου της «ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ», ο δήμαρχος αφού “δικαιολόγησε” την παράλειψη αναφοράς στο ζήτημα λόγω «σεβασμού του χρόνου του δημοτικού συμβουλίου» (!!!), έκανε μια σύντομη ενημέρωση για τη συζήτηση που αφορούσε στο ζήτημα της πανδημίας. Ανέφερε συγκεκριμένα ότι το μεγάλο πρόβλημα με την πανδημία και οι φόβοι της κυβέρνησης για ένα «τέταρτο κύμα» επικεντρώνονται στο ότι «μεγάλο μέρος του υγειονομικού προσωπικού αρνείται να εμβολιαστεί», ενώ την ίδια στιγμή εντοπίζονται και συγκεκριμένες περιοχές της χώρας με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών. Αναφερόμενος δε στις θέσεις που διατυπώθηκαν από τους αυτοδιοικητικούς και ειδικότερα την προσωπική του παρέμβαση, μίλησε για τρόπους παρέμβασης και άσκησης πίεσης με στόχο τον περιορισμό των αρνούμενων τον εμβολιασμό και την αύξηση του αριθμού των εμβολιασμένων.

Και εδώ σταμάτησε. Χωρίς καμιά απολύτως αναφορά σε οποιοδήποτε άλλο μέτρο!!!

Από τον Μητσοτάκη βέβαια, την κυβέρνησή του και τους παρατρεχάμενους της επιτροπής λοιμοξιολόγων τίποτα διαφορετικό δεν περιμέναμε. Παρά όμως την προσπάθεια του δημάρχου μας να παρουσιάσει ως αυτόνομο λόγο την παρέμβασή του στη συγκεκριμένη συζήτηση, έγινε για άλλη μια φορά φανερή στο Δημοτικό Συμβούλιο η απόλυτη ταύτισή του με το κυβερνητικό αφήγημα της ατομικής ευθύνης και της παρουσίασης των εμβολίων ως πανάκεια, ως του μοναδικού, αναγκαίου και ικανού μέτρου για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αδιαφορώντας για την κατάσταση και συνεχή υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Στην σύντομη παρέμβασή μας στη συζήτηση και αφού διευκρινίσαμε ότι ιδεολογικά αλλά και έμπρακτα είμαστε υπέρ του εμβολιασμού ως καθολικό δικαίωμα, υποστηρίξαμε ότι το εμβόλιο δεν είναι πανάκεια και ο εμβολιασμός δεν μπορεί να αποτελέσει συνολική απάντηση στην πανδημία, όσο δεν θωρακίζεται το δημόσιο σύστημα υγείας. Αντί λοιπόν της δαιμονοποίησης του υγειονομικού προσωπικού (και καθενός/μίας που έχει αμφιβολίες ή φοβία ως προς το εμβόλιο) υποστηρίξαμε αυτή την ανάγκη και θέσαμε το πολύ συγκεκριμένο ερώτημα αν οι αυτοδιοικητικοί γενικά ζήτησαν την ικανοποίηση ενός από τα βασικά αιτήματα των υγειονομικών για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ειδικότερα δε προς τον Δήμαρχό μας, αν έθεσε (ή θα θέσει κάποτε) επιτακτικά το ζήτημα της ίδρυσης του Κέντρου Υγείας αστικού τύπου στους Αμπελόκηπους.

Ο κος Δήμαρχος, πιστός στο “εχθρός του κακού είναι το χειρότερο”, φρόντισε με την τοποθέτησή του να υιοθετήσει όλο το νεοφιλελεύθερο οπλοστάσιο και την απέχθειά του για καθετί δημόσιο, κάθε καθολικού χαρακτήρα δικαίωμα. Η απάντησή του (που δεν την ακούμε βέβαια πρώτη φορά) ήταν ότι στον Δήμο μας έχουμε πρωτοβάθμια υγεία, αυτήν δηλαδή που παρέχεται από τα δημοτικά πολυϊατρεία! Υποστήριξε δε ότι αυτά είναι πολύ καλύτερα από τα δημόσια τοπικά ιατρεία, πράγμα που δικαιολογεί τη θέση του ότι «πρέπει να αποδοθεί στους Δήμους η αρμοδιότητα των τοπικών ιατρείων και της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας»!!!...

Ερωτήματα του τύπου σε ποιον οφείλεται η κατάντια των δημόσιων τοπικών ιατρείων (και) στο Δήμο μας και αν είναι υπεύθυνος για το κλείσιμο ή την απόλυτη υποβάθμισή τους ο Άδωνης Γεωργιάδης ως υπουργός “υγείας” της ΝΔ το 2013 ή ποιος πληρώνει τους γιατρούς και ποιος αγοράζει τα μηχανήματα για τις όποιες υπηρεσίες των δημοτικών πολύϊατρείων, έμεινα φυσικά αναπάντητα ή χάθηκαν μέσα στις κραυγές ότι αυτοί «δεν θ’ αφήσουν να γίνει η Ελλάδα, Κίνα ή Β. Κορέα!»…

Άλλωστε πραγματικές απαντήσεις σε πραγματικά ερωτήματα μόνο εμείς όλοι μπορούμε να δώσουμε! Μόνο ο λαός θα σώσει τον λαό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου