Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Ανάκληση της άδικης απόφασης υποβιβασμού του 3ου Δημοτ. Σχολείου Μενεμένης (Δενδροπόταμος)

Απόφαση του Δημοτ. Συμβουλίου

Μετά από αίτημα που είχαμε υποβάλλει στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτ. Συμβουλίου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, το Συμβούλιο στην τελευταία συνεδρίασή του (2-2-2015) συζήτησε και επικύρωσε την εισήγηση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (Δ.Ε.Π.) σχετικά με το θέμα των μεταβολών (υποβιβασμοί, συγχωνεύσεις κ.ά.) στην οργανικότητα (αριθμός τμημάτων) των σχολικών μονάδων του Δήμου μας. Σ' αυτή την τελευταία συνεδρίαση, πέραν της αποδοχής της εισήγησης της Δ.Ε.Π. για "καμία μεταβολή", ο δημοτ. σύμβουλος της "ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ" Ηλίας Σμήλιος πρότεινε να διατυπωθεί και το αίτημα ανάκλησης της περσινής απόφασης του υποργείου Παιδείας για υποβιβασμό του 3ου δημοτ. Σχολείου από 12θέσιο σε 9θέσιο. 
Το Δημοτ. Συμβούλιο (με τη συνδρομή και συμβούλου, συνταξιούχου πια εκπαιδευτικού και πρώην προέδρου του τοπικού διδασκαλικού Συλλόγου) έκανε ομόφωνα δεκτή την πρόταση.

Για την ιστορία να θυμίσουμεότι το συγκεκριμένο θέμα τέθηκε από την "ΑΝΥΠΑΚΟΗ" σε τρεις συνεδριάσεις του Δημοτ, Συμβουλίου το καλοκαίρι του 2014, όταν ακόμη δεν είχε οριστικοποιηθεί η απόφαση και με αίτημα να κινητοποιηθεί η δημοτική αρχή για να αποτρέψουμε τον υποβιβασμό του σχολείου. Δυστυχώς τότε η πρότασή μας δεν έγινε δεκτή παρά μόνο στην τρίτη συνεδρίαση, μετά από την ενημέρωση (με κείμενα και εξορμήσεις μας στα σχολεία και την περιοχή του Δενδροποτάμου) και την κινητοποίηση και των γονέων και όταν ήταν πια αργά...
Από την τελετή εγκαινίων του νέου κτιρίου του 3ου Δ.Σ. Μενεμένης

Ως "ΑΝΥΠΑΚΟΗ" χαιρετίζουμε την τελευταία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία μάλιστα λήφθηκε σε μια πολύ σημαντική στιγμή για το σχολείο, αφού την ίδια μέρα εγκαινιάστηκε το νέο του διδακτήριο, βάζοντας τέλος σε μια ταλαιπωρία χρόνων και χρόνων.
Καλούμε τη δημοτική αρχή, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και κατοίκους να κινητοποιηθούμε για να επιβάλουμε την υλοποίηση αυτής της απόφασης.
Γιατί στο Δενδροπόταμο, την πιο αδικημένη και εγκατελειμένη περιοχή της Θεσ/νίκης είναι ανάγκη πρώτης προτεραιότητας η αναβάθμιση και όχι η υποβάθμιση (και) των συνθηκών μόρφωσης των παιδιών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου