Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Τι θα συζητηθεί (και τι δεν θα συζητηθεί) στο Δημοτ. Συμβουλίο Αμπ/πων-Μενεμένης στις 5 Σεπτέμβρη

Όπως γράφαμε και πριν λίγο καιρό εδώ, "σε μια εποχή που η λογική της ανάθεσης φαίνεται όλο και περισσότερο να κυριαρχεί στην ελληνική κοινωνία, ανάλογα φαινόμενα παρουσιάζονται και στο Δήμο μας". Σημειώναμε δε ως χαρακτηριστικό αυτής της κατάστασης και την "παντελή σχεδόν απουσία πολιτών από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου", υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ως Δημοτική Κίνηση "ΑΝΥΠΑΚΟΗ" την ανάγκη "οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι του Δήμου μας να θέσουν και να πάρουν θέση για κάθε ζήτημα που αφορά την καθημερινή ζωή τους, να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους να αποφασίζουν πραγματικά και όχι δια αναθέσεως, να διεκδικήσουν το δικαίωμα στην πόλη".
Στην κατεύθυνση αυτή δημοσιεύουμε και σήμερα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 5 του Σεπτέμβρη, με στόχο:
> τη συμμετοχή των πολιτών στη συνεδρίαση και τη διατύπωσης της άποψης και της βούλησής τους
> την ενημέρωσή μας και την αλληλοτροφοδότηση με θέσεις κι απόψεις για κάθε συζητούμενο θέμα, που θα βοηθήσουν το δημοτικό σύμβουλο της "ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ" στη στάση του στο Συμβούλιο (τηλ. 6932913799, e-mail: ismilios@gmail.com)



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού  Συμβουλίου Αμπελοκήπων-Μενεμένης

 (Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016, 8.00μ.μ.)

Θέμα 1ο:. Ορισμός Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ «Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί – ΚΑΠΗ, Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης»  για το χρονικό διάστημα από 15-09-2016 έως 14-09-2018.

Θέμα 2ο: Ορισμός μελών Διοικητικού Συμβουλίου  της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης (ΚΔΕΔΑΜ)»  για το χρονικό διάστημα από 15-09-2016 έως 14-09-2018.

Θέμα 3ο:.Ορισμός μελών Διοικητικών Συμβουλίων της «ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ – ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ» και της «ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ – ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ» που συστάθηκαν ως Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), μετά από συγχώνευση των Σχολικών Επιτροπών για το χρονικό διάστημα από 15-09-2016 έως 14-09-2018.

Θέμα 4ο:Ορισμός προέδρου και αναπληρωτή του στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας για το χρονικό διάστημα από 15-09-2016 έως 14-09-2018.

Θέμα 5: 1ος ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΒΑΦΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ».

Θέμα 6ο:  ΕΓΚΡΙΣΗ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗΣ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΠΡΟΤΟΜΗΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΣΩΖΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ.

Θέμα 7ο: ΑΠΟΔΟΧΗ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ 2014» ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΜΕ ΠΟΣΟ 161.123,00 ΕΥΡΩ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΥΠ’ΑΡ.109.6.2/2016 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ.

Θέμα 8ο: ΕΓΚΡΙΣΗ 5ου ΑΠΕ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ» ΑΡ.ΜΕΛ.47/2009 ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 4.910.462,00€.

Θέμα 9ο: Κατανομή Γ΄ δόσης λειτουργικών δαπανών για πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή.

Θέμα 10ο: Διαγραφή οφειλής από Χρηματικούς Καταλόγους λόγω μεταβίβασης του ακινήτου.

Θέμα 11ο: Διαγραφή οφειλής από Χρηματικούς Καταλόγους λόγω του ότι δεν του ανήκει το συγκεκριμένο ακίνητο.

Θέμα 12ο: Αποδοχή χρέους προς το Δίκτυο ΑΛΦΑ (Αστική Μη κερδοσκοπική Εταιρία)- Εξουσιοδότηση Νομικών Συμβούλων του Δήμου.

Θέμα 13: Διαγραφή παραστατικών.

Θέμα 14: ΄Εγκριση τριμηνιαίας έκθεσης B’ τριμήνου 2016 ως προς τα αποτελέσματα  εκτέλεσης του προϋπολογισμού.

Θέμα 15: Έγκριση εκμίσθωσης του δημοτικού αγροτεμαχίου υπ αριθμ. 397 στην οδό Μακεδονίας, Δημοτικής Κοινότητας Μενεμένης.

Θέμα 16: Έγκριση εξωδικαστικού συμβιβασμού: περιορισμός του επιδικασθέντος ποσού της  υπόθεσης  Σταύρου Κοιλιαρίδη. 


Και τι δεν θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο...

Στο προαναφερθέν κείμενο, σχεδόν προφητικά, αναφέραμε ότι "ένας από τους βασικούς λόγους της απουσίας [των κατοίκων από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου] είναι η στάση της δημοτικής αρχής και ο κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού μας Συμβουλίου αλλά και συνολικότερα το νομοθετικό πλαίσιοτο  της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ο "Καλλικράτης", που όχι μόνο δεν προωθούν τη λαϊκή συμμετοχή αλλά και ορθώνουν εμπόδια κάθε φορά που οι ίδιοι οι πολίτες διεκδικούν και παίρνουν θέση για ένα θέμα". Δυστυχώς δεν χρειάστηκε να περιμένουμε καθόλου για να επιβεβαιωθούμε...

Στις 22 Αυγούστου είχε τεθεί και είχε προταθεί (και εγγράφως) από το δημοτ. σύμβουλο της "ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ" ένα ακόμη θέμα προς συζήτηση στη συνεδρίαση στις 5 του Σεπτέμβρη. Όπως όμως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου "για να τεθεί ένα θέμα στην Ημερήσια Διάταξη εκ μέρους της μειοψηφίας, πρέπει τουλάχιστον  να συνοδευεται  απο 8 υπογραφές συμβούλων της μειοψηφίας. Κατά προέκταση το θέμα δεν μπορεί να συζητηθεί στην Ημερήσια Διάταξη. Μπορείτε ελεύθερα να το θέσετε θέμα προ Ημερήσιας Διάταξης"... 

Ας ξεπεράσουμε όμως αυτή την περίεργη ...αίσθηση ελευθερίας, να θέτεις και να ξαναθέτεις ένα ζήτημα και απάντηση να μην παίρνεις, κι ας έρθουμε στην ουσία. Το θέμα που δεν θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο αφορά το οικόπεδο με τα ερειπωμένα κτίσματα στη συμβολή των οδών Επτανήσου και Ευξείνου, που έχει καταντήσει σκουπιδότοπος (βλ. http://anipakoi.blogspot.gr/2016/08/blog-post_24.html) Και δεν θα συζητηθεί γιατί ο κ. Δήμαρχος το θεωρεί "ασήμαντο θέμα". Έχουμε άλλωστε στη συγκεκριμένη συνεδρίαση να συζητήσουμε ζητήματα όπως το στήσιμο της προτομής του Μακεδονομάχου Δημάρχου Λεμεσού Κύπρου έξω από το Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων κι εμείς θ' ασχολούμαστε με μια υπόθεση στο κέντρο του Δήμου που απλά ενδέχεται να εξελιχθεί σε υγειονομική βόμβα;

Αλλά αν για κάποιους σ' αυτό το Δήμο, ο Δήμαρχος τα ξέρει όλα κι όταν λέει κάτι, όλοι οι άλλοι πρέπει να σιωπούν, εμείς δεν είμαστε από αυτούς. Κι ελπίζουμε και πολλοί άλλοι, μεταξύ των οποίων κάποιοι θα είναι και στο Δημοτικό Συμβούλιο και είτε ως δημοτικοί σύμβουλοι (όποιας παράταξης) είτε ως πολίτες θα ζητήσουμε απαντήσεις και για αυτό το θέμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου