Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Μια φτωχή 90χρονη η εγκληματίας των Αμπελοκήπων, καθώς τα φίδια πάντα τους ξυπόλητους τσιμπάνε...

"Διάσημη" έγινε και πάλι η γειτονιά μας. Όχι για κάτι όμορφο, ένα πολιτιστικό, πνευματικό ή αθλητικό γεγονός, ένα σημαντικό για τη ζωή των κατοίκων έργο ή κάτι τέτοιο. Δυστυχώς άδικες πράξεις αυτών που έχουν οριστεί το νόμο να τηρούν μας έβγαλαν από την αφάνεια.

90χρονη γυναίκα, λένε οι ειδήσεις, συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος Αμπελοκήπων, κρατήθηκε 12 ώρες και αναγκάστηκε να υποστεί εξευτελιστικές διαδικασίες γιατί στήθηκε στο πεζοδρόμιο της οδού Βενιζέλου, δίπλα στη λαϊκή αγορά της Τρίτης και "πουλούσε παράνομα τερλίκια" (πλεκτές κάλτσες, σαν παντοφλάκια) που η ίδια έφτιαξε!

Είναι σίγουρο ότι οι αστυνομικοί, από το τμήμα μέχρι το σημείο της σύλληψης πολλές άλλες παράνομες πράξεις θα μπορούσαν να βεβαιώσουν. Είναι γνωστό άλλωστε ότι (και) στο Δήμο μας, με την ανοχή αστυνομίας και δημοτικής αρχής, μεγάλες αλυσίδες εμπορικές ή cafe καθώς και μεγάλες τοπικές επιχειρήσεις εκθέτουν την πραμάτεια τους ή έχουν καταλάβει με τραπεζοκαθίσματα και υαλοπετάσματα κάθε πεζοδρόμιο και πλατεία, καθιστώντας τα αδιάβατα για τους πεζούς. Είναι επίσης γνωστό ότι αρκετές από αυτές τις αλυσίδες και τα μεγάλα καταστήματα παραβιάζουν κάθε εργασιακό δικαίωμα των εργαζόμενων σ' αυτά. 

Όμως αυτά και τόσα άλλα που οι ευυπόληπτοι του τόπου μας πολίτες διαπράττουν είναι αόρατα για τους "φύλακες του νόμου". Το μεγάλο έγκλημα και στη δικιά μας γειτονιά είναι να είσαι φτωχός, να προσπαθείς με όποιον τίμιο τρόπο μπορείς το ψωμί σου να βγάλεις. Τότε χίλιους νόμους θα βρουν (παράνομο πλανόδιο εμπόριο, κατάληψη πεζοδρομίου, φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή κ.ά.), αυτούς που κυβερνήσεις και Ε.Ε. οδήγησαν στα όρια της εξαθλίωσης, άλλη μια φορά να κυνηγήσουν. Και δυστυχώς στη γειτονιά μας υπάρχουν πολλοί εξαθλιωμένοι, πολλοί υπέργηροι ή νεώτεροι  που κανέναν πόρο ζωής δεν έχουν.


Και για όλους αυτούς απάντηση στήνοντας συσσίτια και με ελεημοσύνες δεν δίνεις. Αν για το Δήμο μας και τους ανθρώπους που σ' αυτόν ζουν θέλουμε να μιλήσουμε, πρέπει πρώτα απ' όλα να πούμε αυτή την καπιταλιστική βαρβαρότητα τι θα κάνουμε για να ανατρέψουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου