Τρίτη 12 Ιουλίου 2022

Όταν δεν θέλεις να ειπωθούν αυτά που πρέπει, δεν συνεδριάζει το Δημοτ. Συμβούλιο...


Την Δευτέρα 11 Ιουλίου προβλεπόταν να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Αμπελοκήπων-Μενεμένης. Προφασιζόμενη λόγους όπως ο μικρός αριθμός θεμάτων και η απουσία δημοτ. συμβούλων (της πλειοψηφίας ασφαλώς) από την πόλη, η δημοτική αρχή αποφάσισε ότι η συνεδρίαση θα γίνει "δια περιφοράς", χωρίς παρουσία δηλ. και ζωντανή συζήτηση μεταξύ των μελών του Συμβουλίου. Έτσι βέβαια απέφυγε και την συζήτηση προ Ημερ. Διάταξης μιας σειράς θεμάτων που αφορούν κυρίως στη στάση της στο καταστροφικό έργο της "αναβάθμισης πράσινου στις Εργατικές Κατοικίες" ή την επίφαση δημοκρατίας στη λειτουργία του Δήμου και του Δημοτ. Συμβουλίου....

Παραθέτουμε εδώ την σχετική προ Η.Δ. σύντομη γραπτή τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου της "ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ" Ηλία Σμήλιου:
"Διαφωνώ με την δια περιφοράς συνεδρίαση καθώς, πέραν του μικρού αριθμού των θεμάτων της Η.Δ., υπήρχαν θέματα εκτός Η.Δ. που θέλουμε να θέσουμε και να συζητηθούν στο Δ.Σ. (καθαριότητα σχολείων-προσλήψεις, νομοσχέδιο ΥΠ.ΕΣ. και θέση ΚΕΔΕ, διάφορα ζητήματα σχετικά με τις Εργατικές Κατοικίες κ.ά.). Ταυτόχρονα και το έκτακτο θέμα καθώς και ζητήματα της αναμόρφωσης προϋπολογισμού χρήζουν συζήτησης.
Τέλος θέλω να εκφράσω και εδώ (πέραν της κηδείας που ως εκπαιδευτικός πληροφορήθηκα και παρέστην) τα συλλυπητήριά μου στην παράταξη και την οικογένεια του εκλιπόντος Δημοτ. Συμβούλου Γιάννη Νοτάκη και ταυτόχρονα να διαμαρτυρηθώ έντονα για την έλλειψη σχετικής ενημέρωσης από τον Δήμο και το Δημοτικό Συμβούλιο για τον θάνατο και την κηδεία εν ενεργεία Δημοτ. Συμβούλου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου