Τρίτη 26 Ιουλίου 2022

Δημοτικό Συμβούλιο Αμπελοκήπων-Μενεμένης: Άλλη μια συνεδρίαση που δεν έγινε....


Παραθέτουμε την γραπτή τοποθέτηση του
δημοτ. συμβούλου της "ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ" Ηλία Σμήλιου για άλλη μια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμπελοκήπων-Μενεμένης που δεν έγινε, την Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022...


Παρά τη δέσμευση του προεδρείου του Δημοτ. Συμβουλίου στις 11/7 ότι το επόμενο Δημοτ. Συμβούλιο θα γίνει δια ζώσης, καθώς υπάρχουν πολύ σοβαρά ζητήματα συζήτησης (κυρίως εκτός ημερήσιας διάταξης), η δημοτική αρχή επέλεξε για άλλη μια φορά να αποφύγει το διάλογο και προχωρά σε μια νέα «δια περιφοράς συνεδρίαση», σήμερα 25/7. Παρά το ότι υπάρχουν ήδη από την προηγούμενη συνεδρίαση πολύ σημαντικά ζητήματα, ορισμένα από τα οποία ήδη θέσαμε και καμιά απολύτως απάντηση δεν πήραμε, ούτε καν διάθεση για διάλογο και ενημέρωση του Δημοτ. Συμβουλίου και της τοπικής κοινωνίας δεν είδαμε. Θέτουμε για άλλη μια φορά τα πολύ σημαντικά κατά την άποψή μας θέματα:
1. Η πρόσληψη καθαριστ(ρι)ών για τις σχολικές μονάδες του Δήμου (αριθμός, ωράριο, μισθός, σχέση και συνθήκες εργασίας τους)
2. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της απογραφής του 2021, όπου καταγράφεται σημαντική μείωση του πληθυσμού του Δήμου – Τα αίτια αυτής και οι επιπτώσεις της;;;
3. Η περίφημη «αναβάθμιση του πράσινου στις Εργατικές Κατοικίες», οι αντιδράσεις και οι απόψεις/προτάσεις των κατοίκων
4. Ο νέος νόμος του ΥΠ.ΕΣ και η επίφαση δημοκρατίας στη λειτουργία του Δημοτ. Συμβουλίου
Καθώς τίποτα από τα παραπάνω δεν θα συζητηθεί, ενώ καμιά συζήτηση και για όλα τα υπόλοιπα θέματα δεν θα γίνει και αρνούμενοι να αποδεχτούμε την καθημερινή όξυνση της αλαζονείας και του αυταρχισμού της δημοτικής αρχής που μόνο δεινά φέρνει στο Δήμο μας, συμμετέχουμε τυπικά μόνο στη σημερινή «συνεδρίαση» του Δημοτικού Συμβουλίου. Θα υπερψηφίσουμε τα θέματα 2 και 3 (υποβολή αιτήματος ενίσχυσης των χολικών επιτροπών για την αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους, το οποίο όταν πριν από μήνες μετ’ επιτάσεως θέταμε, λοιδορηθήκαμε από τους αρμόδιους δήμαρχο και αντιδήμαρχο), καθώς και το θέμα 4 (τιμώντας τον συνάδελφο Βασίλη Μεζίκη) και θα καταψηφίσουμε όλα τα άλλα, καθώς ούτε οι πολύ σημαντικές απορίες/ερωτήματα επί των θεμάτων μπορούν να απαντηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου