Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023

Πρώτο σχόλιο της “ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ στις γειτονιές των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης” για τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών




























“Και τι δεν έκαναν για να μας θάψουν.

Μα ξέχασαν πως είμαστε σπόρος”!


Όλοι και όλες εμείς που συγκροτούμε τη δημοτική κίνηση “ΑΝΥΠΑΚΟΗ στις γειτονιές των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης” αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε ολόψυχα τους συνδημότες και τις συνδημότισσές μας για την ψήφο και την εμπιστοσύνη τους στο ψηφοδέλτιο, τις θέσεις και τη δράση μας!

Σε έναν Δήμο που καθημερινά πιο εγκαταλειμμένος και γερασμένος μοιάζει, σίγουρα δεν είμαστε χαρούμενοι για την επανεκλογή (και μάλιστα με τόσο μεγάλο ποσοστό) της παράταξης η οποία ευθύνεται γι αυτό. Ακόμη περισσότερο δεν είμαστε χαρούμενοι γνωρίζοντας ότι σε μεγάλο βαθμό αυτή η επανεκλογή μπορεί να αποδοθεί και στο πολύ χαμηλό ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές: 42% μόνο…

Αλλά σε «σκοτεινούς καιρούς» το να αυξάνεις τη δύναμή σου και να διπλασιάζεις την εκπροσώπησή σου είναι ήδη κάτι πολύ σημαντικό! Με δεδομένα δηλαδή τα εμπόδια που τέθηκαν με το νέο νομοθετικό πλαίσιο για την εξαφάνιση κάθε “ενοχλητικής” για το σύστημα φωνής σαν τη δική μας, δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας για τη σημαντική ενίσχυση της δύναμης της “ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ” με τις 746 ψήφους και το 4,83% (έναντι 3,84% το 2019 και 2,92% το 2014) και τον διπλασιασμό των δημοτικών μας συμβούλων, καθώς και την εκλογή ενός συμβούλου στη Δημοτική Κοινότητα Αμπελοκήπων. Συναισθανόμενοι ακόμη μεγαλύτερες τις ευθύνες μας, δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε σε ακόμη πιο έντονους ρυθμούς να είμαστε η μαχητική δυναμική αντιπολίτευση που έχει ανάγκη ο τόπος μας, για την προάσπιση των δικαιωμάτων και την κάλυψη των λαϊκών αναγκών που όλο και πιο έντονα αμφισβητούν κυβέρνηση, Ε.Ε. και τοπικό κράτος. Ανυπακοή στο παλιό κι αναχρονιστικό, στον συντηρητισμό και την αλαζονεία της δημοτικής αρχής Κυρίζογλου και πάνω απ’ όλα προσπάθεια ενεργοποίησης όλο και περισσότερων πολιτών, βάθεμα της συζήτησης για τη διαμόρφωση ενός σχεδίου και την ανάπτυξη ενός τοπικού κινήματος που θα αγωνιστεί για τη ζωή που μας αξίζει σε γειτονιές που μας ανήκουν!


Η δημοτική κίνηση «ΑΝΥΠΑΚΟΗ στις γειτονιές των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης», στο αμέσως επόμενο διάστημα, μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες και σε ανοιχτή συνέλευση θα συζητήσει αναλυτικότερα το αποτέλεσμα των εκλογών καθώς και το ζήτημα της εκπροσώπησής της στο Δημοτικό Συμβούλιο, της εναλλαγής των εκπροσώπων και όλα τα σχετικά θέματα.

Με τη δύναμη των ονείρων μας, την απόφαση να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου