Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024

Αρνείται να συζητήσει και να ψηφίσει το "ΟΧΙ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ" η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου


Καταθέσαμε ως δημοτ. κίνηση "ΑΝΥΠΑΚΟΗ" στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμπελοκήπων-Μενεμένης (8/1/2024) ένα πολύ απλό κείμενο-ψήφισμα που (εσκεμμένα) χωρίς ιδιαίτερες αναλύσεις και θέσεις που θα μπορούσαν να αποδοθούν σε κάποιον πολιτικό χώρο, θέτει απλά το "ΟΧΙ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ-ΝΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΝΕΟΥΣ/ΕΣ".

Δυστυχώς η δημοτική αρχή, σύσσωμη η παράταξη του Δημάρχου Κυρίζογλου, απόλυτα πιστή στις επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, δεν δέχτηκε όχι μόνο το Δημόσιο Σχολείο και Πανεπιστήμιο να υπερασπιστεί, αλλά ούτε καν να συζητήσει το θέμα στη συνεδρίαση!

Γιατί μπορεί να ζούμε σε ένα Δήμο που η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων ανήκει στα φτωχά λαϊκά στρώματα αλλά για τον Δήμαρχο και την παράταξη του απλά "Είμαστε η τελευταία χώρα που δεν έχει τέτοια πανεπιστήμια".
Καταφήφισε λοιπόν την πρότασή μας σύσσωμη η παράταξη του Δημάρχου ενώ και η Λαίκή Συσπείρωση παρότι τοποθετήθηκε θετικά στην ανάγκη συζήτησης του θέματος) αρνήθηκε να δώσει θετική ψήφο στην πρότασή μας και πρότεινε νέα έκτακτη συνεδρίαση για το θέμα (που ασφαλώς ποτέ δεν έγινε).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου