Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Να τους τελειώσουμε πριν μας τελειώσουν! Όχι στη διάλυση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.!

Όχι στην κοινωνική γενοκτονία!
Καμιά θυσία για Ε.Ε., Δ.Ν.Τ., τραπεζίτες κι εμπόρους της υγείας!

Παρέμβαση ενημέρωσης και κινητοποίησης των κατοίκων της περιοχής ενάντια στη διάλυση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και το κλείσιμο του τοπικού πολυϊατρείο του Ι.Κ.Α. (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) έκαναν σήμερα το μεσημέρι στο Ι.Κ.Α. Αμπελοκήπων μέλη της Δημοτικής Κίνησης "ΑΝΥΠΑΚΟΗ στις γειτονιές των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης" καθώς και της Τ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αμπελοκήπων και πολίτες της περιοχής αλλά και αρκετούς από τους εργαζόμενους του πολυϊατρείου.
Έντονη ήταν η αγανάκτηση των προσερχόμενων στο πολυϊατρείο που έφευγαν άπραγοι αλλά και όλων των διερχόμενων για την εγκληματική κυβερνητική πολιτική.
Ακόμη πιο έντονη όμως ήταν η απουσία της δημοτικής αρχής (κρέμασαν κι ένα πανό την Παρασκευή για να ξεφύγουν από την υποχρέωση...) αλλά και των πολιτικών οργανώσεων και δημοτικών κινήσεων της περιοχής (και ιδίως της κοινοβουλευτικής αριστεράς) που ούτε γι αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα δεν αισθάνθηκαν την ανάγκη να κινητοποιηθούν και να κινητοποιήσουν την τοπική κοινωνία για να εμποδίσουμε την κοινωνική γενοκτονία που επιβάλλουν κυβέρνηση, Ε.Ε., Δ.Ν.Τ., τραπεζίτες και μεγαλέμποροι της υγείας!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
της Δημοτικής Κίνησης  "ΑΝΥΠΑΚΟΗ στις γειτονιές των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης"


Κλείνουν τα ιατρεία του Ι.Κ.Α. (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.)
 Απολύουν το προσωπικό
ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ!!



Στην καρδιά της ανθρωπιστικής κρίσης που προ­­καλεί η καταστροφική πολιτική  κυβέρ­νη­σης, Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ.,   που  γεννά εκατομ­μύ­ρια ανασφάλιστους, φτωχούς και ανή­μπο­ρους , η Κυβέρνηση  αποφάσισε την μετατροπή του ΕΟΠΥΥ σε αποκλειστικά αγοραστή υπηρεσιών υγείας. Δηλαδή  κα­ταρ­γείται η δωρεάν δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και μειώνονται ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ  οι  δομές που θα προστρέχουμε να βρούμε την υγειά μας  χωρίς να πληρώνουμε!



H   κυβέρνηση με το νέο νόμο για το  Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας προωθεί μια ακόμη αντιδραστική αλλαγή στην πρωτοβάθμια περίθαλψη. Κομμένη και ραμμένη στις απαιτήσεις της task force σηματοδοτεί την αποχώρηση του κράτους από τον χώρο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Η λεηλασία των δομών των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) συμπληρώνεται με το μεγαλύτερο κύμα διαθεσιμότητας- απολύσεων από την έναρξη της μνημονιακής καταστροφής! Περίπου 8500 εργαζόμενοι  οδηγούνται στη λαιμητόμο της ψευδεπίγραφης διαθεσιμότητας.
Το απίστευτο χαράτσι του ενός ευρώ ανά συνταγή και η πρωτοφανής απόφαση για καθιέρωση πλαφόν στη συνταγογράφηση  στο 80% της περυσινής φαρμακευτικής δαπάνης ανά γιατρό ολοκληρώνουν την πολιτική της κοινωνικής καταστροφής, με την απόσυρση του κράτους από στοιχειώδεις παροχές για το λαό, ζητώντας να βάλουμε ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην  τσέπη για να ΄χουμε πρόσβαση σε βασικά αγαθά( υγεία, φάρμακο).
Σήμερα κλείνουν δεκάδες πολυιατρεία του πρώην  Ι.Κ.Α.  (μαζί και το Ι.Κ.Α. Αμπελοκήπων που με αγώνες των κατοίκων αυτού του Δήμου φτιάχτηκε), σπρώχνοντας στην απόγνωση εκατοντάδες   χιλιάδες   εργαζόμενους και χαμηλοσυνταξιούχους που αδυνατούν να πληρώσουν για την υγεία τους.  Για να μην μιλήσουμε για τα εκατομμύρια ανασφάλιστους που στριμώχνονται στο κοινωνικό  περιθώριο χωρίς καμιά δωρεάν πρόσβαση στις δημόσιες δομές υγείας.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ!! ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ  ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΙΜΑ!!! ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ  ΓΙΑ Δ.Ν.Τ.- Ε.Ε.!!
·        Να μην κλείσει το Ι.Κ.Α. της γειτονιάς μας, κανένα Νοσοκομείο και καμιά δομή Δημόσιας Υγείας!
·        Να ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ τα δολοφονικά  μέτρα για την Υγεία.  
·        Δημόσια -δωρεάν υψηλής ποιότητας ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ασφάλιση και κοινωνική πρόνοια για όλους!  Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Υγεία!
·        Καμιά απόλυση - Άμεσες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου