Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Διαλέξτε, κ. Δήμαρχε: Με το λαό ή με τους δυνάστες του;

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ
ΤΗΣ "ΑΓΟΡΑΣ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ" ΣΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΥΣ


Αυτοί που καταδίκασαν έναν ολόκληρο λαό στην πείνα, τώρα αναγορεύουν σε εγκληματική δράση κάθε προσπάθεια του λαού να οργανωθεί και να απαντήσει στη φτώχεια του και στέλνουν τις δυνάμεις καταστολής για να τη σταματήσουν. Η χούντα Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.-κεφαλαίου και το πολιτικό προσωπικό της, η κυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ., στέλνουν εκατομμύρια κατοίκων αυτής της χώρας (και μεταξύ τους μερικές χιλιάδες στη γειτονιά μας) στην ανεργία, τους μισθούς-συντάξεις των 300-400ευρώ, την εξαθλίωση. 
Στην ίδια ακριβώς κατεύθυνση, υποστηρικτές αυτής της πολιτικής, το μικρό και μεγάλο κεφάλαιο της πόλης (Επαγγελματικό Επιμελητήριο, Λαϊκές αγορές κ.ά.) αλλά και ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης. Οι μεν πρώτοι απειλούν τους πάντες και τα πάντα για να διατηρήσουν το "δικαίωμα" τους να αγοράζουν φτηνά από τους παραγωγούς και να πουλάνε ακριβά στους καταναλωτές. Ο δεύτερος κρύβεται πίσω από τις απειλές και το "γράμμα του νόμου" και δεν επιτρέπει τη χρήση του χώρου του πρώην στρατοπέδου για τη διενέργεια της Αγοράς Χωρίς Μεσάζοντες που οργάνωσε η Πρωτοβουλία Κατοίκων Αμπελοκήπων.
Ως Δημοτική Κίνηση "ΑΝΥΠΑΚΟΗ στις γειτονιές των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης ενώνουμε τη φωνή μας με την Πρωτοβουλία Κατοίκων Αμπελοκήπων και τους κατοίκους του Δήμου και καταγγέλλουμε τα οικονομικά συμφέροντα, την αστυνομία και το Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης που δεν επέτρεψαν τη διενέργεια στο χώρο και με τον τρόπο που είχε προγραμματιστεί της Αγοράς Χωρίς Μεσάζοντες, την Κυριακή 2 Φλεβάρη. Κι αν τα οικονομικά συμφέροντα απειλούν και η αστυνομία τρέχει να τα υπηρετήσει, στήνοντας μπλόκο κι απαγορεύοντας την είσοδο στο στρατόπεδο, τον καταλυτικό ρόλο στην υπόθεση έπαιξε ο Δήμαρχος, αφού στη δική του (έγγραφη και προφορική) απαγόρευση χρήσης του χώρου στηρίχθηκε η αστυνομία.
Γιατί όσο κι αν προσπαθείτε, κ. Δήμαρχε, κανένας (άδικος) νόμος δεν μπορεί να σας καλύψει και να κρύψει την απέχθειά σας για κάθε θεσμό αυτοοργάνωσης του λαού, κάθε λαϊκό θεσμό πολιτικής ανυπακοής και κοινωνικής αλληλεγγύης.
Γιατί είναι πολιτική απόφαση, κ. Δήμαρχε, να διαχωριστείτε από τους μηχανισμούς της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας  που κυνηγούν κάθε τι που πάει να θίξει έστω και στο ελάχιστο τα συμφέροντά τους και να πάρετε τη θέση του λαού που είτε ως αγρότης-παραγωγός καταστρέφεται από την πολιτική της Ε.Ε. και το ευρώ είτε ως εργαζόμενος, άνεργος ή συνταξιούχος αδυνατεί πια, λόγω της πολιτικής των μνημονίων, να προμηθευτεί ακόμη και τα απαραίτητα για τη διατροφή και την καθημερινή του διαβίωση...
Γιατί είναι πολιτική απόφαση, κ. Δήμαρχε, να πείτε: "Ναι, το πρώην στρατόπεδο Μ. Αλεξάνδρου είναι δημόσιος χώρος που ανήκει στο Δήμο μας και στον οποίο μπορούν να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες, πολύ δε περισσότερο όταν πρόκειται για τη διοργάνωση κοινωφελών δράσεων". Κι αυτή η πολιτική απόφαση αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα στις μέρες μας που ο χώρος του στρατοπέδου, "ελέω μνημονίου" και πάλι, έχει περάσει στην ιδιοκτησία του Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ., που ετοιμάζεται να το ξεπουλήσει για την "εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους"...
Γιατί είναι πολιτική απόφαση, κ. Δήμαρχε, να ταυτιστείτε με την ουσία της κυβερνητικής πολιτικής και εσείς φαίνεται πως την πήρατε. Λίγους μήνες πριν τις εκλογές, ταυτίζεστε με την πολιτική του κόμματος που σας στηρίζει (Ν.Δ.) και τα μικρά και μεγάλα συμφέροντα που αλληλοτροφοδοτούνται μ' αυτό...

Όμως "ποντάρατε σε λάθος άλογο", κ. Δήμαρχε, γι αυτό και ο λαός θα σας τιμωρήσει. Κουράστηκε ο λαός να τον "ταΐζετε" ανακοινώσεις, ψεύτικα λόγια καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής χωρίς μια πράξη διαφοροποίησης απ' αυτήν, πολύ δε περισσότερο ανατροπής της.
Ο λαός θέλει ψωμί, δουλειά, αξιοπρέπεια! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου