Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Ανακαλύφθηκε άνθρωπος που θεωρεί αξιόπιστο τον Άδωνι Γεωργιάδη! Ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης!

Η τοποθέτηση του Δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο (17/2) για τη διάλυση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

   Την ίδια μέρα που υψηλά ιστάμενα στελέχη του Υπουργείου (διάλυσης της) Υγείας γυρνούσαν πόλεις, χωριά και γειτονιές σφραγίζοντας (ή προσπαθώντας να σφραγίσουν) τα πολυϊατρεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης αναγκάσθηκε να ...ανακαλύψει το θέμα και να τοποθετηθεί για τη διάλυση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και το κλείσιμο των πολυϊατρείων του σε Αμπελόκηπους και Μενεμένη.
   Διαβεβαίωσε λοιπόν το Συμβούλιο ότι έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με το θέμα, έβγαλε δηλ. ανακοινώσεις διαμαρτυρίας (όπως ο ίδιος λέει εμείς δεν τις είδαμε...), επισκέφθηκε επανειλημμένα το Ι.Κ.Α. Αμπελοκήπων (όπως πάλι ο ίδιος λέει∙ οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι δεν τον είδαν, αν και τον κάλεσαν...) καθώς και τη διοικητική ιεραρχία των υπηρεσιών υγείας της πόλης (όπως και πάλι ο ίδιος λέει∙ εμείς δεν ξέρουμε, αφού καμιά σχέση μ' αυτούς που κλείνουν τα ιατρεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. δεν έχουμε...). Κι αν όλα τα προηγούμενα ήταν αναμενόμενο να τα πει (ως υποστηριζόμενος από την κυβερνητική παράταξη υποψήφιος δήμαρχος) και μικρή σημασία έχει ο βαθμός της αλήθειας τους, τα επόμενα δείχνουν τη γραμμή που θα ακολουθήσει στο επόμενο διάστημα για το θέμα, γραμμή πραγματικά επικίνδυνη, κι ας είναι μια λέξη όλο κι όλο: Εφησυχασμός!
   Εξέφρασε λοιπόν τη δυσαρέσκειά του γιατί οι κάτοικοι του Δήμου μας θα μείνουν για ένα μήνα (όπως ο Άδωνις υποστηρίζει και μόνο ο Δήμαρχός μας σ' όλη τη χώρα φαίνεται να πιστεύει...) χωρίς υπηρεσίες υγείας. Όμως το πράγμα δεν τελειώνει ούτε εδώ. Ενημέρωσε το Συμβούλιο ότι διάβασε το νόμο του Άδωνι και μέσα ανακάλυψε την πρόταση που από το 2004 είχε καταθέσει ο ίδιος, όπως είπε: τη μετατροπή των πολυϊατρείων (όλων ή ενός πολύ μικρού ποσοστού αυτών;) σε "κέντρα υγείας αστικού τύπου". Κι άντε το ότι αυτό ήταν το αίτημα (όχι βέβαια όπως το εννοεί ο Άδωνις κι ο νόμος του...) ήδη από τη δεκαετία του '80, όταν οι κάτοικοι του Δήμου με τους αγώνες τους κέρδισαν το οικόπεδο στο οποίο χτίσθηκε το ΙΚΑ, ας δεχθούμε ότι το ξέχασε και όχι ότι εσκεμμένα  δεν το ανέφερε, αφού δείχνει άλλους δρόμους και απαιτεί άλλες στάσεις απέναντι σ' αυτούς που ξεπουλάν αυτά που εμείς κερδίσαμε. Ξέχασε όμως ταυτόχρονα να διαβάσει και το υπόλοιπο νομοσχέδιο όπου αναφέρεται ότι ...όταν ανοίξουν όσες μονάδες υγείας δεν κλείσουν οριστικά, θα έχουν μερικές χιλιάδες λιγότερους γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό (τη στιγμή που δεν έφτανε ούτε το υπάρχον...) και θα έχουν καταργηθεί πολλές ειδικότητες οι οποίες είναι απαραίτητες αν θέλουμε να υπάρχει στοιχειώδης πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Κι ολοκλήρωσε ο κ. Δήμαρχος λέγοντας ότι τα δικά του σχέδια φαίνεται να συμπίπτουν με αυτά των διοικητών των τοπικών υπηρεσιών υγείας και του Αδώνιου υπουργείου.
   Κι εδώ το παραμύθι του κ. Δημάρχου έλαβε τέλος.
   Το αν αυτό το τέλος θα είναι ευτυχισμένο ή μαύρο κι άραχνο για όλους εμάς, την υγεία μας, τη ζωή μας, εξαρτάται προφανώς από το αν...
    θα φάμε το παραμύθι ή θα πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου