Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Κάλεσμα στο συλλαλητήριο των πρωτοβάθμιων σωματείων το Σάββατο 21 Ιούνη, στο άγαλμα Βενιζέλου, 11.30 πμ



Η Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία-Αντικαπιταλιστική Αριστερά καλεί στο συλλαλητήριο της πρωτοβουλίας των πρωτοβάθμιων σωματείων από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, των επιτροπών αγώνα εργαζομένων σε διαθεσιμότητα στο δημόσιο, καθώς και άλλων φορέων που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Ιούνη στις 11.30 στο άγαλμα Βενιζέλου.


Ενάντια στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα της συγκυβέρνησης που οδηγούν καθημερινά στην εξαθλίωση εκατομμύρια συμπολίτες μας, ενάντια στις ακροδεξιές πολιτικές και στην τρομοκρατία, αλλά και ενάντια στη λογική της αντιπολίτευσης για εκλογική αναμονή και δήθεν ανώδυνες λύσεις από τα πάνω και εντός ΕΕ, μόνη λύση διεξόδου αποτελεί ο συνεχής και αδιαπραγμάτευτος αγώνας.

Σε μία ακόμη κρίσιμη ιστορική καμπή, όπου οι φωνές των Σαμαρά- Βενιζέλου για το success story δεν μπορούν να κρύψουν την πραγματικότητα των απολύσεων, της μαζικής φτώχειας και ανεργίας και της ασυδοσίας του κεφαλαίου, κάθε πράξης αντίστασης είναι βήμα μπροστά. Αποτελεί καθήκον του εργατικού κινήματος να προβάλλει μια διαφορετική λύση, μακριά από νεοφιλελεύθερες λογικές. Μπροστά στις ζωές και στην ευημερία των εκατομμυρίων που δημιουργούν τον πλούτο και καταδικάζονται καθημερινά στον εξευτελισμό ή στην αδράνεια, πρέπει να ανατραπεί η πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ που βασικό στόχο έχει να σωθεί η κερδοφορία των κεφαλαιοκρατών.

Ο μόνος δρόμος για να ανατραπεί η κυβέρνηση είναι ο δρόμος του ανυποχώρητου αγώνα, της οργάνωσης στα σωματεία και στις επιτροπές αγώνα, ο συντονισμός των κινητοποιήσεων και η αποφασιστική σύγκρουση με τις επιλογές του κεφαλαίου που απαιτεί απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις, διάλυση της δημόσιας υγείας, παιδείας, κοινωνικών υπηρεσιών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου