Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Μαρία Στεφούδη (Ηλέκτρα) - Οδοιπορικό Μνήμης και Τιμής

Η δημοτική κίνηση "ΑΝΥΠΑΚΟΗ στις γειτονιές των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης" συμμετέχει στο "Οδοιπορικό Μνήμης και Τιμής" για τα 67 χρόνια από τη σφαγή 19 νεαρών κομμουνιστριών και ενός κομμουνιστή από τις παρακρατικές ομάδες των δοσίλογων που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Ιουνίου στο χώρο του μαρτυρίου στα Κερδύλλια Όρη του νομού Σερρών. 

Οι φονευθέντες συμμετείχαν, μέσα από τις γραμμές του ΕΛΑΣ και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και με τίμημα τη ζωή τους, στην πάλη του λαού μας ενάντια στους Γερμανούς-Ιταλούς-Βούλγαρους καταχτητές και στη συνέχεια Άγγλους κι Αμερικάνους ιμπεριαλιστές και τους ντόπιους συνεργάτες τους, τους δοσίλογους, ΠΑΟτζήδες και ταγματασφαλίτες, τους πολιτικούς προγόνους της Χρυσής Αυγής. 

Μεταξύ των άγρια φονευθέντων ήταν και η Μαρία Στεφούδη ή "Ηλέκτρα", μητέρα του μέλους της "ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ" και της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Θεσσαλονίκης και αγωνιστή της Αριστεράς και του εργατικού κινήματος της πόλης Μόρφη Στεφούδη, ο οποίος οργάνωσε το "Οδοιπορικό".

Η ηρωική δράση και η θυσία των αγωνιστών/τριών αποτελούν παρακαταθήκες αγώνα και παράδειγμα στάσης ζωής για όλους μας. Με αγώνες τιμούμε όλους και όλες όσους αγωνίστηκαν για την ελευθερία, τη δημοκρατία και την κοινωνική πρόοδο, για μια άλλη κοινωνία.


Αναχώρηση από το Άγαλμα Βενιζέλου, 10.00π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου