Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Πρόταση συζήτησης για τους πλειστηριασμούς στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιο (12/9) ο δημοτ. σύμβουλος της "ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ" Ηλίας Σμήλιος ζήτησε να συζητηθεί ως έκτακτο θέμα το ζήτημα των πλειστηριασμών κατοικίας και κατέθεσε την παρακάτω πρόταση ψηφίσματος:


ΠΡΟΤΑΣΗ
Ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμπελοκήπων-Μενεμένης
για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών

Την Τετάρτη 13 του Γενάρη στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας γίνονται οι πρώτοι πλειστηριασμοί με το νέο θεσμικό πλαίσιο που ψηφίστηκε πρόσφατα, σε εφαρμογή του 3ου μνημονίου. Με το νέο αυτό, πιο ληστρικό από ποτέ, θεσμικό πλαίσιο στην ουσία απελευθερώνονται οι πλειστηριασμοί, ακόμη και της πρώτης κατοικίας, με θύματα για άλλη μια φορά τα λαϊκά στρώματα, την κατοικία και την περιουσία τους και ωφελούμενους τους τραπεζίτες και τ' άλλα ντόπια και ξένα αρπαχτικά.
Στους Αμπελόκηπους και τη Μενεμένη, που η πλειοψηφία των κατοίκων χτυπήθηκε βάναυσα από την οικονομική κρίση και την πολιτική των μνημονίων κυβερνήσεων-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ., που χιλιάδες εργαζόμενοι και μικρομαγαζάτορες έχασαν τη δουλειά τους και είδαν το εισόδημά τους να εξανεμίζεται, εκατοντάδες λαϊκά σπίτια κινδυνεύουν να "βγουν στο σφυρί".
Το Δημοτικό Συμβούλιο Αμπελοκήπων-Μενεμένης δηλώνει τη συμπαράσταση και συμπαράταξή του στον αγώνα των εργαζόμενων, άνεργων και συνταξιούχων του Δήμου μας για την ανατροπή της πολιτικής αρπαγής της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας και συνολικά την πολιτική στερεί τη δουλειά, το ψωμί, τα κοινωνικά δικαιώματα από το λαό για να να ξεπεράσουν την κρίση και να αυξήσουν τα κέρδη τους οι τραπεζίτες και το μεγάλο κεφάλαιο.
ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ!
11-1-2016
Δημοτική Κίνηση “ΑΝΥΠΑΚΟΗ”
Ηλίας Ν. Σμήλιος


Δυστυχώς η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, η παράταξη του Δημάρχου (με εισήγηση του ίδιου και παρά τη συμφωνία όλης της αντιπολίτευσης στη συζήτηση του θέματος) αρνήθηκε το επείγον του θέματος και πρότεινε τη συζήτησή του στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο (25/9). 
Από την πλευρά μας ως "ΑΝΥΠΑΚΟΗ" επιμέναμε στην τεράστια σημασία που έχει το ζήτημα για τους κατοίκους του Δήμου μας που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια και τη μικρή περιουσία τους και την ανάγκη να συστρατευθεί άμεσα ο Δήμος στις δράσεις για την ανατροπή του νέου, πιο βάρβαρου από ποτέ, θεσμικού πλαισίου για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών, ήδη από την πρώτη προσπάθεια εφαρμογής του. Δεσμευόμαστε δε ότι και στην επόμενη συνεδρίαση θα θέσουμε το θέμα, ζητώντας την έκδοση ψηφίσματος αλλά και την έμπρακτη συμπαράσταση και συμπαράταξη του Δήμου με την πλειοψηφία των κατοίκων του. Γι αυτό και καλούμε τους δημότες αλλά και τους φορείς της περιοχής που ενεργοποιούνται στο ζήτημα των πλειστηριασμών να παραβρεθούν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμπελοκήπων-Μενεμένης (Δευτέρα 25/1, 8μ.μ., Δημαρχείο Αμπελοκήπων) για να πιέσουμε όλη μαζί σ' αυτή την κατεύθυνση.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου