Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμπελοκήπων-Μενεμένης για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών

Συζητήθηκε τελικά στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμπελοκήπων-Μενεμένης της 25ης Γενάρη το θέμα της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών, όπως είχε προτείνει η "ΑΝΥΠΑΚΟΗ" στην προηγούμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου (11-1).
Στη συζήτηση ο δημοτ. σύμβουλος της "ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ" κατέθεσε και πάλι επικαιροποιημένο το σχετικό ψήφισμα (βλ. http://anipakoi.blogspot.gr/2016/01/blog-post_23.html ). Στην εισήγηση του για το θέμα ανέλυσε συνολικότερα τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τους κινδύνους που κρύβουν για τη λαϊκή κατοικία και περιουσία και των κατοίκων του Δήμου μας. Ζητήθηκε δε για άλλη μια φορά η συμπαράταξη του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης με το συγκεκριμένο ψήφισμα αλλά και έμπρακτα (σε προσπάθειες πλειστηριασμών-κατασχέσεων) με τους αγώνες των κατοίκων και των φορέων τους για την ανατροπή της πολιτικής αρπαγής της λαϊκής κατοικίας αλλά και γενικότερα των μέτρων και της πολιτικής των μνημονίων.
Στην ίδια συνεδρίαση η δημοτική αρχή κατέθεσε από την πλευρά της τροποποιημένο το ψήφισμα της "ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ" (με περικοπές στις αναφορές στην πολιτική κυβέρνησης-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ., το ρόλο τραπεζών και τραπεζιτών κ.ά.) και ζήτησε την ψήφιση του συγκεκριμένου φηφίσματος, πράγμα το οποίο έγινε (κατά πλειοψηφία) κι έτσι εκδόθηκε το παρακάτω ψήφισμα:


ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ

Από τις αρχές του 2016 τέθηκε σε ισχύ ένα νέο θεσμικό πλαίσιο για τους πλειστηριασμούς το οποίο ψηφίστηκε πρόσφατα, σε εφαρμογή του 3ου μνημονίου. Με το νέο αυτό θεσμικό πλαίσιο στην ουσία απελευθερώνονται οι πλειστηριασμοί, ακόμη και της πρώτης κατοικίας, με θύματα για άλλη μια φορά τα λαϊκά στρώματα, την κατοικία και την περιουσία τους.
Στους Αμπελόκηπους και τη Μενεμένη, που η πλειοψηφία των κατοίκων χτυπήθηκε βάναυσα από την οικονομική κρίση και την πολιτική των μνημονίων, που χιλιάδες εργαζόμενοι και μικρομεσαίοι επαγγελματίες έχασαν τη δουλειά τους και είδαν το εισόδημά τους να εξανεμίζεται, πολλές κατοικίες φτωχών ανθρώπων κινδυνεύουν να "βγουν στο σφυρί".
Το Δημοτικό Συμβούλιο Αμπελοκήπων-Μενεμένης δηλώνει τη συμπαράσταση και συμπαράταξή του στον αγώνα των εργαζόμενων, άνεργων και συνταξιούχων, ώστε να ανατραπεί κάθε διαδικασία και κάθε πολιτική που οδηγεί σε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας. Καλεί την κυβέρνηση να υλοποιήσει τη διακήρυξή της: “Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”.
Αμπελόκηποι, 25-1-2016

Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης
Λάζαρος Κυρίζογλου
και το Δημοτικό Συμβούλιο



Είναι προφανές ότι το παραπάνω ψήφισμα, πολιτικά απονευρωμένο σε σχέση με αυτό που κατέθεσε η "ΑΝΗΠΑΚΟΗ", δεν απηχεί το σύνολο των θέσεων και των προτάσεών μας. Θεωρώντας όμως σημαντικό να υπάρχουν όσο το δυνατόν περισσότερες φωνές κατά των πλειστηριασμών, το ψηφίσαμε και εμείς κι έτσι ψηφίστηκε από την πλειοψηφία του Δημοτ. Συμβουλίου, με εξαίρεση τις παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ.
Η πρώτη από αυτές απείχε από την ψηφοφορία γιατί, όπως δήλωσε, διαφωνεί με την έκδοση ψηφισμάτων από το Δημοτ. Συμβούλιο...
Η δεύτερη αφού μας κατάγγειλε (όπως και σε κάθε θέμα) ότι ψευδόμαστε σε σχέση με το νομοθετικό πλαίσιο των πλειστηριασμών, αφού "στόχος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι οι φοροφυγάδες και όχι τα λαϊκά σπίτια" (χωρίς βέβαια να μπει στον κόπο να αποδείξει από πού βγάζει αυτό το συμπέρασμα...) ψήφισε λευκό... 
Τέλος ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης, επικαλούμενος ότι στο προταθέν από την "ΑΝΥΠΑΚΟΗ" ψήφισμα δεν υπάρχει συνολικό πολιτικό πλαίσιο, ψήφισε ...την πρόταση νόμου για τους πλειστηριασμούς που κατέθεσε το Κ.Κ.Ε. στη βουλή...

Ως "ΑΝΥΠΑΚΟΗ" θεωρούμε θετικό να υπάρχουν ψηφίσματα (πολύ δε περισσότερο δράσεις) και από το χώρο της Τ.Α. και πιστεύουμε ότι μπορεί να αποτελέσει ένα ακόμη όπλο  στα χέρια των συλλογικοτήτων που δραστηριοποιούνται ενάντια στους πλειστηριασμούς.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου