Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Συζήτηση για το ασφαλιστικό στο Δημοτ. Συμβούλιο. Για τους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας θα πάρουμε θέση;

Ήδη από την προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτ. Συμβουλίου Αμπελοκήπων-Μενεμένης ο δημοτ. σύμβουλος της "ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ" Ηλίας Σμήλιος έθεσε το ζήτημα της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών και κατέθεσε ψήφισμα συμπαράστασης και συμπαράταξης στον αγώνα κατοίκων και συλλογικοτήτων ενάντια σ' αυτή την πολιτική (βλ. http://anipakoi.blogspot.gr/2016/01/blog-post.html ) Στην ίδια συνεδρίαση, με μια σύντομη τοποθέτηση, προ ημερήσιας διάταξης, σχετικά με το ασφαλιστικό τερατούργημα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πρότεινε τη συζήτηση του ασφαλιστικού στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ως ζήτημα που αφορά και θίγει όλη την κοινωνία και ασφαλώς τους εργαζόμενους και τη συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του Δήμου μας.
Και ως προς το δεύτερο ζήτημα είναι θετικό το ότι έχει συμπεριληφθεί στην Ημερήσια Διάταξη της συνεδρίασης του Συμβουλίου τη Δευτέρα 25/1, παρά το ότι ο Δήμαρχος υποστήριζε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο νομοσχέδιο(!) για να συζητήσουμε. Ως "ΑΝΥΠΑΚΟΗ" θα τοποθετηθούμε από την πλευρά των συμφερόντων της κοινωνικής πλειοψηφίας και θα καλέσουμε το Δημοτ. Συμβούλιο να πάρει θέση αλλά και να συμβάλλει ουσιαστικά στον αγώνα εργαζόμενων, νέων και συνταξιούχων για να μην περάσει αυτό το αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Το ζήτημα των πλειστηριασμών όμως, για το οποίο ο κ. δήμαρχος και η παράταξή του αρνήθηκαν να πάρει θέση το Συμβούλιο στην προηγούμενη συνεδρίαση, θέτοντας ζήτημα κανονισμού λειτουργίας(!), δεσμευόμενοι όμως ταυτόχρονα ότι θα συζητηθεί στην επόμενη γιτί δεν συμπεριλήφθηκε στην ημερήσια διάταξη; Από την πλευρά μας ξανακαταθέσαμε την πρόταση στις 21/1 (χωρίς να είναι αναγκαίο, αφού το συμβούλιο δεσμεύεται από την προηγούμενη απόφασή του), εμπλουτίζοντάς την μάλιστα με σχετικό ενημερωτικό υλικό, ώστε να γίνει ουσιατική συζήτηση του θέματος. Και φυσικά θα κάνουμε κάθε τι ώστε να μην παραπεμφθεί η συζήτηση (και) του συγκεκριμένου θέματος, που αφορά χιλιάδες κατοίκους στις καλένδες...
Μόνη εγγύηση βέβαια για την ουσιαστική συζήτηση και λήψη αποφάσεων και για τα δυο θέματα στην κατεύθυνση των συμφερόντων των κατοίκων του Δήμου και της κοινωνικής πλειοψηφίας γενικότερα, είναι η μαζική παρουσία και συμμετοχή στη συνεδρίαση των εργαζόμενων και κατοίκων του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου