Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Η δυσοσμία από τα ΕΛΠΕ, τα αρχαία στη Βενιζέλου, η καύση των απορριμμάτων, η μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Θα τα συζητήσουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμπελοκήπων-Μενεμένης;


Αμπελόκηποι 7/10/2019

ΠΡΟΣ: Δημοτικό Συμβούλιο
Αμπελοκήπων-Μενεμένης

ΠΡΟΤΑΣΗ
συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο σημαντικών θεμάτων για τους κατοίκους κι εργαζόμενους του Δήμου μας και της Θεσαλονίκης

Το τελευταίο χρονικό διάστημα μια σειρά από πολύ σημαντικά ζητήματα απασχολούν την κοινωνία της Θεσσαλονίκης και φυσικά και τους κατοίκους και εργαζόμενους των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης. Πιο συγκεκριμένα αναφερόμαστε:

α) στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο ΑΠΘ για τη δυσοσμία στη δυτική Θεσσαλονίκη και τη δημοσίευση του πορίσματος, με βάση το οποίο υπαίτιος της ρύπανσης θεωρούνται τα ΕΛ.ΠΕ.

β) στο ζήτημα που προέκυψε από την πρωθυπουργική ανακοίνωση για μεταφορά των πολύ σημαντικών αρχαιολογικών ευρημάτων του σταθμού Βενιζέλου του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης, που σύμφωνα με τους αρμόδιους επιστήμονες (Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων κ.ά.) θα οδηγήσει στην καταστροφή του σημαντικότατου αυτού μνημείου της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ενώ ταυτόχρονα παρατείνει την ταλαιπωρία των κατοίκων της πόλης μας με τη νέα αναβολή παράδοσης του έργου, με μόνο ωφελούμενο από όλα τα παραπάνω το μεγάλο κατασκευαστικό κεφάλαιο.

γ) στο ζήτημα της καύσης των απορριμμάτων (RDF και SRF) από τις βιομηχανίες της Δυτικής Θεσσαλονίκης «ΤΙΤΑΝ» και «ΧΑΛΥΨ» που προωθείται μετά την απόφαση για λειτουργία της Μ.Ε.Α. νοτιοανατολικού τομέα Θεσσαλονίκης (Αγ. Αντώνιος) που αποφασίστηκε τον Αύγουστο από την επιτροπή ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και τα σχέδια για τη δημιουργία της γιγαντιαίων διαστάσεων Μ.Ε.Α. Δυτικής Θεσσαλονίκης

δ) το ζήτημα της μονιμοποίησης των συμβασιούχων εργαζόμενων στην τοπική αυτοδιοίκηση και ειδικότερα στο Δήμο μας

Θεωρούμε ότι αυτά τα ζητήματα πρέπει να γίνουν αντικείμενο συζήτησης και του Δημοτικού μας Συμβουλίου γι αυτό και προτείνουμε τον προγραμματισμό της συζήτησής τους στις συνεδριάσεις της 21ης/10 και 4ης/11.

Για την "ΑΝΥΠΑΚΟΗ"
Ηλίας Σμήλιος
δημοτ. σύμβουλος


*Πρόταση που καταθέσαμε γραπτά και υποστηρίξαμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου (7/10/2019), χωρίς δυστυχώς να πάρουμε καμιά συγκεκριμένη απάντηση. Θα επανέλθουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου