Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για νέα «ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ» συνεδρίαση του Δημοτ. Συμβουλίου Αμπελοκήπων-Μενεμένης (5/10/2020


του δημοτ. συμβούλου της "ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ"

Ηλία Σμήλιου

Είμαι για άλλη μια φορά δυστυχώς υποχρεωμένος να καταγγείλω το άκρως αντιδημοκρατικό μέτρο της «δια περιφοράς» συνεδρίασης του Δημοτ. Συμβουλίου Αμπελοκήπων-Μενεμένης. Η δημοτική αρχή και το προεδρείο του Δημοτ. Συμβουλίου κωφεύουν στις διαμαρτυρίες της «ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ» αλλά και των άλλων παρατάξεων για δια ζώσης συνεδρίαση σε κατάλληλο χώρο και αναγκαία μέτρα προστασίας ή τηλεδιάσκεψη (και μάλιστα σε live streaming μετάδοση, όπως γίνεται πια στους περισσότερους Δήμους). Τίποτα από όλα αυτά φαίνεται πως δεν έχει αξία  για τη δημοτική αρχή πέραν της τυπικής επικύρωσης από την (ωσεί παρούσα) πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Υπό την έννοια αυτή θεωρούμε ότι δεν έχει πια κανένα νόημα η θετική ή αρνητική ψήφος μας, σε όποια θέματα φτάνουν σε ένα τέτοιου τύπου συμβούλιο. Γι αυτό και θα απέχουμε από τη διαδικασία, διευκρινίζοντας ότι:

α) Είμαστε κάθετα αντίθετοι με την ανέγερση σχολικού με ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα), μέθοδο που χαρίζει τη δημόσια περιουσία στο ιδιωτικό κεφάλαιο (Θέμα 4)

β) Συμφωνούμε απόλυτα με την οικονομική ενίσχυση των απόρων συνδημοτών μας (θέμα 3) όπως και την αποδοχή της έκτακτης επιχορήγησης του Δήμου μας λόγω covid-19 (έκτακτο θέμα)

γ) Θεωρούμε αναγκαία την ενημέρωση και συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου (ένας ακόμη πολύ σημαντικός λόγος για την δια ζώσης συνεδρίαση σήμερα) σε σχέση με την εκ νέου υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στην περιοχή του Δήμου μας, μετά το “φημολογούμενο” κλείσιμο του ιατρείου του πρώην ΙΚΑ Αμπελοκήπων. Ζητούμε ταυτόχρονα την ενημέρωση μας για τα τεκταινόμενα, ειδικά μετά την προγραμματισμένη για την Τετάρτη 7/10 σύσκεψη με τις αρμόδιες υπηρεσίες και την οργάνωση (και) από τον Δήμο της κινητοποίησης των κατοίκων απέναντι στα κυβερνητικά αυτά σχέδια. Η υγεία των κατοίκων του Δήμου μας δεν μπορεί να γίνεται παιχνίδι στα χέρια της κυβέρνησης (Άδωνης Γεωργιάδης άλλωστε ο τότε υπουργός “υγείας”, που υποβάθμισε σε τραγικό βαθμό το ΙΚΑ Αμπελοκήπων και έκλεισε τα ΙΚΑ Μενεμένης και Δενδροποτάμου) για την εξυπηρέτηση των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων του χώρου της υγείας.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου