Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

Υπηρεσίες δημόσιας υγείας στο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης: Ή με την κυβέρνηση ή με τους Δημότες!


Καλά τα πανηγύρια της δημοτικής αρχής γιατί ο covid-19 δεν χτύπησε σε ανησυχητικό βαθμό τον Δήμο μας, αλλά όσο κι αν το απευχόμαστε, θυμίζουμε ότι, πριν τους βρει το κακό, το ίδιο έκαναν οι δήμαρχοι και στις Συκιές και στον Εύοσμο. Και όσο τα μέτρα που παίρνεις δεν ξεπερνούν σε εύρος την κοινωνικά ανάλγητη έως εγκληματική κυβερνητική πολιτική, κινδυνεύεις οι δημότες σου να βρεθούν ανοχύρωτοι μπροστά σε τεράστιους κινδύνους για την υγεία και την ζωή τους. 
Δυστυχώς όμως ακόμη και τώρα η δημοτική αρχή των Αμπελοκήπων αρνείται να διαχωριστεί και να ξεπεράσει τα κυβερνητικά ημίμετρα και να διεκδικήσει ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας μας. 

Γιατί προφανώς δεν αρκεί να ανακοινώνεις ότι θα κλείσουν όλα τα γυμναστήρια και οι χώροι πολιτισμού στο Δήμο, όταν δεν έχεις μια λέξη να πεις, αρνείσαι πεισματικά έστω κι ένα ψήφισμα να βγάλεις και να ζητάς μαζί με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και την κοινωνία να μειωθεί στο 15 ο αριθμός των μαθητ(ρι)ών ανά σχολική τάξη ή να πάψει η σαρδελοποίηση των κατοίκων της πόλης μέσα στα άθλια λεωφορεία του ΟΑΣΘ. Και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας όχι μόνο αρνείται αλλά και ειρωνεύεται όλους εμάς που καταγγέλλουμε την πολιτική της Ν. Κεραμέως, του Κ. Καραμανλή (του τρίτου) και της κυβέρνησης της Ν.Δ. που για άλλη μια φορά βρίσκουν (και) στην υγειονομική κρίση την "ευκαιρία" να εξυπηρετήσουν με κάθε τρόπο τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

Γιατί δεν αρκεί να ανακοινώνεις πόσα τμήματα σχολείων έκλεισαν ή σε ποιες δομές του Δήμου υπήρξαν κρούσματα και πόσο αργά ή γρήγορα έκανες μια απολύμανση του χώρου και έτσι χωρίς κανέναν ιατρικό έλεγχο, απλά αποδέχεσαι να μείνουν σε καραντίνα μαθητές/τριες, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι του Δήμου, για να μην καταγγείλεις την κυβέρνησή σου που αντί δωρεάν test στο δημόσιο σύστημα υγείας, ατέλειωτα δώρα στο ιδιωτικό κεφάλαιο του χώρου της υγείας φροντίζει να κάνει.

Γιατί ακόμη χειρότερα δεν αρκεί να διεκδικείς να μην κλείσουν εντελώς τα δημόσια ιατρεία στο Δήμο, ή να λειτουργήσουν με 1-2 γιατρούς παραπάνω. Η πανδημία έχει αποδείξει με τον πιο αδιαμφισβήτητο τρόπο ότι μόνο με ένα δημόσιο και δωρεάν για όλους/ες σύστημα υγείας μπορούμε να ελπίζουμε στη σωτηρία του λαού από (αυτόν και όποιον άλλο στο μέλλον) τον κορωνοϊό. Αλλά για την πλειοψηφία του Δημοτικού μας Συμβουλίου (αφού κρυφτούν οι ευθύνες του κυβερνητικού κόμματος, καθώς κάποιοι θέλουν να ξεχάσουμε τον περίφημο Άδωνη Γεωργιάδη που μαζί με όλο το δημόσιο σύστημα υγείας, υποβάθμισε στο έπακρο το ιατρείο του πρώην ΙΚΑ Αμπελοκήπων ενώ έκλεισε εντελώς τα ιατρεία της Μενεμένης και του Δενδροποτάμου), μπορούμε απλά να ακούμε τα όμορφα σερβιρισμένα από τα (καλοταϊσμένα) Μ.Μ.Ε., κυβερνητικά παραμύθια περί ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας. Με μάσκες-αλεξίπτωτα, παγουρίνο και χειροκροτήματα...

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμπελοκήπων-Μενεμένης (19/10) η δημοτική αρχή απέρριψε μετά βδελυγμίας τις προτάσεις της "ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ" (αλλά και άλλων παρατάξεων) να συζητήσουμε και όλοι/ες μαζί να διεκδικήσουμε:

  • δωρεάν tests για όλους/ες τους μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς στων οποίων τα τμήματα/σχολεία βρέθηκαν κρούσματα καθώς και τις οικογένειές τους αλλά κα κάθε κάτοικο του Δήμου μας που το έχει ανάγκη
  • την πλήρη στελέχωση και λειτουργία με μόνιμο προσωπικό και τον αναγκαίο εξοπλισμό των τοπικών ιατρείων Αμπελοκήπων, Μενεμένης και Δενδροποτάμου
  • την μετατροπή του 5όροφου κτιρίου του πρώην ΙΚΑ Αμπελοκήπων σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, γι αυτό δηλαδή για το οποίο εξαρχής προορίζονταν, όταν οι κάτοικοι του Δήμου μας με δυναμικές κινητοποιήσεις επέβαλαν την κατασκευή του
Κι αν για την δημοτική αρχή, όλα αυτά είναι "ψιλά γράμματα", εμείς καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τους κατοίκους του Δήμου μας να τα διεκδικήσουμε, γιατί ξέρουμε ότι:

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου