Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023

Δήλωση πολιτικής ορκωμοσίας και δέσμευσης στους κατοίκους του Δήμου από τους Συμβούλους της "ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ"

Ήδη από την πρώτη στιγμή της θητείας τους οι 2 δημοτικοί σύμβουλοι και η τοπική σύμβουλος της "ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ στις γειτονιές των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης" Ηλίας Σμήλιος, Νικόλας Σμήλιος και Νίκη Ηλία δήλωσαν  ανυπακοή σε άδικους νόμους και αντιλαϊκές πολιτικές. Δίνοντας πολιτικό όρκο (όπως και όλη η αντιπολίτευση)  και προβάλλοντας έτσι τη θέση για πλήρη διαχωρισμό του κράτους και των θεσμών του από την εκκλησία, κατέθεσαν δήλωση πολιτικής ορκωμοσίας, δέσμευση απέναντι στους κατοίκους των Αμπελοκήπων, της Μενεμένης και του Δενδροποτάμου, για ανυπακοή κι ανατροπή και όχι τήρηση των άδικων νόμων κι αποδοχή της πολιτικής κυβέρνησης, Ε.Ε. και κεφαλαίου, περιφέρειας και Δήμου που κλέβουν τη δουλειά και το ψωμί μας, καταργούν τα κοινωνικά δικαιώματα και καταδικάζουν στη φτώχια χιλιάδες κατοίκους του Δήμου μας.


Η διαδικασία βέβαια κυριαρχήθηκε για άλλη μια φορά από την απόλυτη θρησκοληψία της δημοτικής (συνηγορούντος βέβαια και του πρόσφατα τροποποιημένου νόμου για την Τ..Α.) που μετέτρεψε μια πολιτική διαδικασία σε θρησκευτική τελετή με προεξάρχοντα ρόλο (και εδώ) του μητροπολίτη κ. Βαρνάβα και ταυτόχρονα από την αυταρχική και αλαζονική στάση του κ. δημάρχου, ο οποίος όχι μόνο δεν επέτρεψε στις παρατάξεις του Δημοτ. Συμβουλίου να εκφωνήσουν τη δική τους δήλωση πολιτικής ορκωμοσίας (όπως έγινε σε άλλους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος) αλλά και “μάλωσε” τους εκλεγμένους συμβούλους της αντιπολίτευσης γιατί δεν υπακούν στις εντολές του…

Παραθέτουμε εδώ το κείμενο της Δήλωσης Πολιτικής Ορκωμοσίας.

Ορκιζόμαστε στην τιμή και την συνείδησή μας ότι από τη θέση μας στο Δημοτικό και το Τοπικό Συμβούλιο θα υπηρετούμε τα δικαιώματα όλων των κατοίκων των Αμπελοκήπων, της Μενεμένης και του Δενδροποτάμου, ανεξαρτήτως φυλής, φύλου και θρησκεύματος.  Θα αντιταχθούμε σε κάθε πολιτική υποβάθμισης και διάλυσης των δημόσιων και δημοτικών υπηρεσιών, παροχής τους έναντι αντιτίμου και απολύσεων των εργαζομένων τους, στην εκχώρηση της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας και την καταστροφή του περιβάλλοντος. Θα προβάλλουμε τα προβλήματα των κατοίκων, θα υπερασπιζόμαστε τις διεκδικήσεις και θα συμμετέχουμε στους αγώνες τους. Θα αγωνιστούμε για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που επιβάλλουν Ευρωπαϊκή Ένωση και κεφαλαίο και εφαρμόζουν κυβέρνηση, περιφέρειες και δήμοι, για μια γειτονιά με καλύτερες συνθήκες ζωής σε μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, καταπίεση, διακρίσεις, φασισμό και μισαλλοδοξία. Για μια ζωή που μας αξίζει!

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αμπελοκήπων-Μενεμένης




Ηλίας Σμήλιος

Νικόλας Σμήλιος

 








Η Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Αμπελοκήπων

Νίκη Ηλία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου