Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Παρέμβαση στην Ανθοέκθεση

Μαζική παρέμβαση της "ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ" στην Ανθοέκθεση των Αμπελοκήπων-Μενεμένης, στο χώρο του πρώην στρατοπέδου "Μεγ. Αλεξάνδρου", την Τετάρτη 30 του Απρίλη. 
Με κείμενα, αφίσες και συζητήσεις με τους συνδημότες μας που πέρασαν από τις εκδηλώσεις ζητήσαμε τη στήριξή τους στην προσπάθειά μας στις επερχόμενες εκλογές και καλέσαμε στην Πρωτομαγιάτικη εργατική συγκέντρωση στην Καμάρα. Βασική παράμετρος στις συζητήσεις μας (και με ειδικό για το θέμα κείμενο) ήταν το ζήτημα του ξεπουλήματος του στρατοπέδου "Μεγ. Αλεξάνδρου", του μοναδικού μεγάλου ελεύθερου χώρου στο Δήμο μας. Θυμίζοντας ότι ο χώρος παραχωρήθηκε στο Δήμο μας με πολύχρονους αγώνες των κατοίκων , καλέσαμε σε ένα νέο μαζικό δυναμικό αγώνα 
όχι μόνο για να μην ξεπουληθεί το στρατόπεδο "για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους" (τους), να μη γίνει βορά στα νύχια μεγαλοκαρχαριών που ετοιμάζονται ήδη να φτιάξουν μεγάλα εμπορικά κέντρα, καταστροφικά για τη γειτονιά μας (τσιμεντοποίηση, κλείσιμο και των όποιων μαγαζιών απέμειναν στην τοπική αγορά, εργασιακές σχέσεις "γαλέρας" στα εμπορικά κέντρα)




αλλά και για την κοινωνική αξιοποίηση του στρατοπέδου, με τη διαμόρφωσή του σε ένα μεγάλο πάρκο-δάσος,  με χώρους περιπάτου κι αναψυχής, παιχνιδιού για τα παιδιά, ελεύθερης άθλησης και πολιτιστικής δράσης καθώς και χώρους ανακούφισης των πιο χτυπημένων από την κρίση συνδημοτών μας (μικροί λαχανόκηποι, καταφύγιο αστέγων) 


Για να γίνει το πρώην στρατόπεδο ανάσα ζωής για το Δήμο μας και όλη τη Δυτική Θεσσαλονίκη!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου