Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Απορρίφθηκε η πρόταση ψηφίσματος ενάντια στο 3ο μνημόνιο από το Δημοτ. Συμβούλιο Αμπελοκήπων-Μενεμένης

    Τη Δευτέρα 13 Ιουλίου, τη μέρα που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (με τη στήριξη των παλιών μνημονιακών κομμάτων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ), προχωρούσε σε συμφωνία με την Ε.Ε. και τους τοκογλύφους δανειστές για την υπογραφή ενός τρίτου μνημόνιου, ακόμη πιο επώδυνου και καταστροφικού για τον τόπο, το Δημοτικό Συμβούλιο Αμπελοκήπων-Μενεμένης θεώρησε περιττό να συζητήσει το θέμα...
    Επικαλούμενοι αρχικά τυπικούς λόγους (το ψήφισμα έπρεπε να έχει κατατεθεί από το προηγούμενο Συμβούλιο ή έστω κάποιες μέρες πριν ώστε να ενημερωθούν οι παρατάξεις για το θέμα!) ο Δήμαρχος και η παράταξή του καταψήφισαν την πρόταση έκδοσης ψηφίσματος ενάντια στην υπογραφή νέου που καταθέσαμε ως δημοτ. κίνηση "ΑΝΥΠΑΚΟΗ". Βέβαια στην επί της διαδικασίας τοποθέτησή του ο κ. Δήμαρχος (που μόνος αυτός, ως φαίνεται, ήταν ανενημέρωτος για το τι συνέβαινε στη χώρα τη μέρα εκείνη...) δεν παρέλειψε να μπει στην ουσία του θέματος και να μιλήσει για την πάση θυσία αναγκαιότητα να μείνει η χώρα στην Ε.Ε. και το ευρώ, που όχι μόνο δεν είναι φυλακή, όπως αναφέρεται στην πρόταση ψηφίσματος, αλλά αντίθετα σωτηρία για τη χώρα και τους Δήμους, που λειτουργούν χάριν των ΕΣΠΑ κλπ. κλπ.
    Με παρόμοιο τρόπο τοποθετήθηκε ο Δήμαρχος κι όταν αργότερα τον καταγγείλαμε για τη στάση του στο δημοψήφισμα (πρόεδρος της επιτροπής υποστήριξης του "ΝΑΙ" στη Θεσ/νίκη) και του ζητήσαμε να απολογηθεί στους έντονα χτυπημένους από τα μνημόνια, την Ε.Ε. και το ευρώ κατοίκους του Δήμου μας, που με συντριπτικό τρόπο (68% περίπου και 70,2% στη Μενεμένη) ψήφισαν "ΟΧΙ" στο δημοψήφισμα. Γνωστός τεχνίτης της αντιστροφής της πραγματικότητας ο Δήμαρχος, αντί απολογίας (σιγά να μην ασχοληθεί με τους δημότες, τις ανάγκες και τα δικαιώματά τους, όταν άλλα επιτάσσουν το κόμμα και τα συμφέροντα που εκφράζει), μας κατηγόρησε ότι δε σεβόμαστε το δικαίωμά του να πάρει θέση και μάλιστα μια θέση που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Δήμων. Λίγο μετά βέβαια, κατά τη συζήτηση των θεμάτων του Δημοτικού Συμβουλίου, δήμαρχος κι αντιδήμαρχοί του δήλωναν ότι είναι υποχρεωμένοι να αναθέσουν για άλλη μια φορά σε ιδιωτικές εταιρίες διάφορα μικροέργα του Δήμου, αφού δεν υπάρχει προσωπικό και δεν επιτρέπονται οι προσλήψεις...
    
   Όποια όμως κι αν είναι η στάση της δημοτικής αρχής, η κοινωνική πλειοψηφία του Δήμου μας έχουμε υποχρέωση να προασπίσουμε το "ΟΧΙ" μας, να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να το μετατρέψει σε "ΝΑΙ".






Παραθέτουμε την πρόταση ψηφίσματος που κατέθεσε η δημοτ. κίνηση "ΑΝΥΠΑΚΟΗ"

ΨΗΦΙΣΜΑ
του Δημοτικού Συμβουλίου Αμπελοκήπων-Μενεμένης (13/7/2015)

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, εκφράζοντας τη συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του Δήμου μας, που την Κυριακή 5 Ιουλίου βροντοφώναξε ΟΧΙ σε παλιά και νέα μνημόνια, καταγγέλλει τη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τη λυκοσυμμαχία της Ε.Ε. Συμφωνία που αποτελεί ένα τρίτο μνημόνιο με ακόμα πιο επώδυνα για τον ελληνικό λαό μέτρα από τα δύο προηγούμενα, τα οποία καταδίκασαν και τους κατοίκους του Δήμου μας στη φτώχεια και την ανεργία, οδήγησαν στο κλείσιμο δεκάδες μαγαζιά και μικρές επιχειρήσεις, επέβαλαν άθλιες συνθήκες ζωής για εκατοντάδες οικογένειες που ζουν από τα συσσίτια, χωρίς ρεύμα και νερό, υποβάθμισαν τις υπηρεσίες υγείας, παιδείας αλλά και τις δημοτικές κοινωνικές υπηρεσίες. Το τρίτο μνημόνιο, με νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, κατάργηση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, επιβολή νέων και αυξήσεις φόρων, ευρύτερο ξεπούλημα της δημόσιας γης και περιουσίας κ.ά. έρχεται να κάνει ακόμη πιο “μαύρη” τη ζωή της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Απαιτούμε από τους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου την πολύ πρόσφατη ετυμηγορία του ελληνικού λαού, με το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος και να καταψηφίσουν τη συμφωνία, το τρίτο μνημόνιο και τους νόμους που το συνοδεύουν.

Καλούμε όλο το λαό στους δρόμους και τις πλατείες κάθε πόλης, να βροντοφωνάξουμε και πάλι:
ΟΧΙ στο νέο μνημόνιο!
Να πετάξουμε τη θηλιά του χρέους!

Να βγούμε από τη φυλακή της Ε.Ε. και του ευρώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου