Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

ΟΧΙ μέχρι το τέλος!


Στις 5 Ιουλίου ο λαός είπε ένα βροντερό και περήφανο ΟΧΙ σε όλα αυτά που πνίγουν τη ζωή του, κόντρα σε όλο το άθλιο μνημονιακό πολιτικό κατεστημένο, τους επιχειρηματίες και τους πλούσιους που κλαίγανε μην χάσουν κάτι από τα εκατομμύριά τους, τα ΜΜΕ της ντροπής, τη μαφία της Ε.Ε.και του Δ.Ν.Τ., τους ξεπουλημένους μεγαλοσυνδικαλιστάδες και τους δημάρχους. Με την ψήφο του απαίτησε να μπει τέρμα στη λιτότητα και τη σφαγή νισθών και συντάξεων, την ανεργία και την ελαστική ή απλήρωτη εργασία, τη φορομπηξία, τις αντεργατικές ρυθμίσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις. Αγνοώντας τις σειρήνες των θεσμών του κεφαλαίου και του πολιτικού προσωπικού του είπε ΟΧΙ σε παλιά και νέα μνημόνια, τη θηλιά του χρέους, τη φυλακή της Ε.Ε. και του ευρώ, είπε ΝΑΙ σε μια άλλη πορεία για την κοινωνία, με τις ανάγκες και τα δικαιώματα της εργαζόμενης πλειοψηφίας μπροστά!
Αυτό το ΟΧΙ ήταν ακόμα πιο βροντερό στις γειτονιές του Δήμου μας. Με 67,7% συνολικά, 66,7% στους Αμπελόκηπους και 70,2% στην τόσο έντονα χτυπημένη από την κρίση εργατική Μενεμένη, οι εργαζόμενοι και οι νέοι του Δήμου μας πέταξαν στα σκουπίδια πιέσεις κι απειλές. Περιφρόνησαν ταυτόχρονα με την ψήφο τους κι εκλήσεις να “μείνουμε Ευρώπη, όπως του Δημάρχου κ. Κυρίζογλου, που αναλαμβάνοντας την πρωτοκαθεδρία υποστήριξης του ΝΑΙ στη Θεσ/νίκη, πέταξε τη μάσκα του αντιμνημονιακού της προηγούμενης πενταετίας κι έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο, την απόλυτη ταύτισή του με τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών και όχι βέβαια των φτωχών που αποτελούν το σύνολο σχεδόν των κατοίκων του Δήμου μας.
Δυστυχώς η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μια μόλις μέρα μετά το δημοψήφισμα, γύρισε την πλάτη στην απόφαση του λαού κι έσπευσε να καθίσει στο τραπέζι της “εθνικής συνεννόησης” με αυτούς που στήριξαν τα μνημόνια και τα αντεργατικά μέτρα και αντιτάχθηκαν σθεναρά στη δυνατότητα του λαού να αποφασίζει για την τύχη του. Κόντρα στη λαϊκή βούληση, συνέχισε τις διαπραγματεύσεις με τη λυκοσυμμαχία της Ε.Ε. και καταθέτει σήμερα μια νέα πρόταση συμφωνίας, ακόμη χειρότερο κι από αυτό που (και τυπικά) μπήκε στην κρίση του λαού κι απορρίφθηκε πανηγυρικά. Αγνοώντας τη λαϊκή εντολή, η κυβέρνηση ετοιμάζεται σήμερα να υπογράψει ένα τρίτο μνημόνιο που θα βυθίσει σε ακόμη μεγαλύτερη φτώχεια κι εξαθλίωση την κοινωνική πλειοψηφία.

Όμως το ΟΧΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, το ΟΧΙ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ απέναντι στους τοκογλύφους δανειστές και τους ευρωτυρράνους, δεν μπορεί κανείς να το σταματήσει, δεν μπορεί κανένας να το μεταφράσει σε νέα αντιλαϊκή συμφωνία και νέο μνημόνιο. Ο περήφανος πια λαός που την προηγούμενη Κυριακή ξεπέρασε το φόβο, είπε όχι στην υποταγή ήρθε η ώρα να πει το ΟΧΙ της μαζικής δράσης, της ρήξης μ' όλα αυτά που μας κλέβουν τη ζωή, το ΟΧΙ μέχρι το τέλος.

Στους δρόμους και τις πλατείες, στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές, συνεχίζουμε ανυποχώρητα, λέγοντας το μεγάλο ΝΑΙ σε μέτρα που θα βελτιώνουν τη ζωή, τους μισθούς, τις συντάξεις, την παιδεία, την υγεία, τις κοινωνικές υπηρεσίες και θα αντιμετωπίζουν την ανεργία και την ελαστική ή απλήρωτη εργασία.

Αγωνιζόμαστε για:
Να ξηλωθεί όλο το μνημονιακό πλαίσιο και να μην υπογραφεί καμιά νέα αντιλαϊκή μνημονιακή συμφωνία
Να πετάξουμε τη θηλειά του χρέους, με την πλήρη διαγραφή του και τη μέγγενη του ευρώ και της Ε.Ε.
Να περάσουν οι τράπεζες στο δημόσιο και να λειτουργούν για τα συμφέροντα του λαού κι όχι του κεφαλαίου

Απαιτούμε:
Να διασφαλιστεί και να γίνει άμεσα η πληρωμή των μισθών, του επιδόματος ανεργίας και των συντάξεων
Καμία απόλυση ή άδεια άνευ αποδοχών για τους εργαζόμενους με πρόσχημα το κλείσιμο των τραπεζών
Να συνεχιστεί και να επεκταθεί σε όλη τη χώρα η δωρεάν μεταφορά σε όλα τα μέσα μεταφοράς.
Μείωση των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης, στα καύσιμα και στους λογαριασμούς ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ
Δωρεάν φάρμακα και πλήρη πρόσβαση σε όλο το σύστημα υγείας για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση
Να καταργηθεί το οικονομικό παρατηρητήριο των Ο.Τ.Α. Δωρεάν δημοτικές κοινωνικές υπηρεσίες για όλους

Η δημοτική Κίνηση “ΑΝΥΠΑΚΟΗ στις γειτονιές των Αμπελοκήπων και της Μενεμένεις καλεί τους εργαζόμενους και τους άνεργους, τους νέους και τους συνταξιούχους της περιοχής κι όλης της πόλης:

Συγκέντρωση την Παρασκευή 10 Ιουλίου 7.30μ.μ., στο Λευκό Πύργο και πορεία
 

Παλλαϊκό Συλλαλητήριο την Κυριακή 12 Ιουλίου, στις 7.30μ.μ., στο Λευκό Πύργο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου