Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023

“Στιγμιότυπα” από τη «ΓΙΟΡΤΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ» (16/9/2023)



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Σεπτέμβρη  η «Γιορτή Ανυπακοής» στην αυλή του 12ου Δημοτ. Σχολείου Αμπελοκήπων, που διοργανώθηκε από την δημοτική κίνηση «ΑΝΥΠΑΚΟΗ στις γειτονιές των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης».  

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκαν στις πολιτικές και πολιτιστικές μας εκδηλώσεις, που ξεκίνησαν με την προβολή  του  ντοκιμαντέρ «Οι κοπρίτες (των Σταγιατών) – Ελεύθεροι άνθρωποι, Ελεύθερα νερά».  Στη συνέχεια με αρχική εισήγηση από τον υποψήφιο δήμαρχο της «ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ» Ηλία Σμήλιο και  μέσα από μια πλούσια ζωντανή συζήτηση παρουσιάστηκαν οι προγραμματικές μας θέσεις αλλά και η διάθεσή μας να εφαρμόσουμε όλα όσα λέμε, να είμαστε(όπως και στις δυο προηγούμενες θητείες του Δημοτ. Συμβουλίου) η πραγματική αντιπολίτευση στον αυταρχισμό και την αλαζονεία του Δημάρχου Κυρίζογλου και την ταύτιση της δημοτικής αρχής με την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική.


Σε αντίθεση με τις καθιερωμένες προεκλογικές εκδηλώσεις των περισσότερων παρατάξεων, οι οποίες περιορίζονται σε ομιλίες των επικεφαλής,  εμείς προβάλλουμε με κάθε τρόπο τη συλλογικότητα, αφήνοντας πίσω τις προσωποκεντρικές λογικές. Ένας μεγάλος αριθμός υποψηφίων μας συμμετείχε στη κουβέντα, θέτοντας τους προβληματισμούς και τις ιδέες τους και συμμετέχοντας σε μια ανοιχτή συζήτηση με τους παρευρισκόμενους συνδημότες μας. Παρέμβαση στη συζήτηση έγινε και από τον υποψήφιο περιφερειάρχη της «Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία-Αντικαπιταλιστική Αριστερά» Θανάση Αγαπητό, ενώ παραβρέθηκαν και συναγωνιστ(ρι)ες από αριστερά ριζοσπαστικά σχήματα της πόλης, την «Πόλη Αλλιώς» Δήμου Νεάπολης Συκεών και την «Πόλη Ανάποδα» Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η «Γιορτή Ανυπακοής» ολοκληρώθηκε με την λαϊκή-ρεμπέτικη μουσική βραδιά που έδωσε την ευκαιρία σε όλους μας  να χορέψουμε, να τραγουδήσουμε, να γνωριστούμε καλύτερα και ταυτόχρονα να υπερασπιστούμε και να διεκδικήσουμε δημόσιους χώρους ως χώρους συλλογικής δράσης και αναψυχής και όχι πεδία εμπορευματοποίησης όπως επιθυμεί η δημοτική αρχή για να εξυπηρετήσει μικρά και μεγάλα συμφέροντα.

Για να ακούγονται οι φωνές όλων μας,  για να κάνουμε τις γειτονιές μας ομορφότερες κι αντίστοιχες με τις ανάγκες μας, στις 8 του Οκτώβρη ψηφίζουμε-στηρίζουμε «ΑΝΥΠΑΚΟΗ στις γειτονιές των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης»!















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου