Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

Στις δημοτικές εκλογές και κάθε μέρα, ΑΝΥΠΑΚΟΗ σ’ ό,τι μας κλέβει τη ζωή!

Υποψήφιος δήμαρχος: Ηλίας Σμήλιος, δάσκαλος


Μετά από δυο πετυχημένες θητείες στο Δημοτικό Συμβούλιο και υπερβαίνοντας τις απαγορευτικές διατάξεις του νόμου Βορίδη για τον αποκλεισμό των «ενοχλητικών» ριζοσπαστικών αντισυστημικών παρατάξεων, η “ΑΝΥΠΑΚΟΗ στις γειτονιές των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης” συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη. Δηλώνουμε παρούσες και παρόντες στις εκλογές μα πάνω απ’ όλα στους Ανυποχώρητους Αγώνες για το δίκιο του λαού μας!


Θέλουμε να συμβάλουμε μέσα από την οργάνωση του τοπικού κινήματος στον αγώνα για ανθρώπινες συνθήκες ζωής στο Δήμο και την πόλη μας. Θέλουμε και μπορούμε να υπερασπιστούμε τις λαϊκές ανάγκες και τα δικαιώματα, να ενισχύσουμε τις δημοκρατικές ελευθερίες ενάντια στην πολιτική των κυβερνήσεων της αστικής συναίνεσης. Επιδιώκουμε τη συμμετοχή μας και πάλι στο Δημοτικό Συμβούλιο ως εκφραστές του ρεύματος της μαχητικής εργατικής αντιπολίτευσης και δηλώνουμε:

  • ΑΝΥΠΑΚΟΗ στο δημαρχοκεντρικό μοντέλο, τον αυταρχισμό και την αλαζονεία της δημοτικής αρχής. Απέναντι σ΄ αυτά αγωνιζόμαστε κι αντιτάσσουμε θεσμούς και διαδικασίες συμμετοχής των κατοίκων στις αποφάσεις για τα έργα και τη δράση του Δήμου. Με διαφάνεια στις επιλογές, λειτουργία συνελεύσεων γειτονιάς και βημάτων διαλόγου με τη συμμετοχή ειδικών επιστημόνων και φορέων, εργαζόμενων του Δήμου και κατοίκων
  • ΑΝΥΠΑΚΟΗ στην υιοθέτηση κι απαρέγκλιτη εφαρμογή από τη δημοτική αρχή κυβερνητικών πολιτικών ιδιωτικοποίησης της δημόσιας υγείας, παιδείας, συγκοινωνιών, διαχείρισης απορριμμάτων. Διεκδικούμε τα αναγκαία σύγχρονα σχολικά κτίρια (Καλλιτεχνικό Σχολείο), πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας (Κέντρο Υγείας Αμπ/πων, τοπικά ιατρεία σε Μενεμένη και Δενδροπόταμο), πυκνό, σύγχρονο ασφαλές δίκτυο συγκοινωνιών
  • ΑΝΥΠΑΚΟΗ την καταστροφή του πράσινου, την αλόγιστη κοπή δέντρων  και την τσιμεντοποίηση, την εγκατάλειψη του στρατοπέδου, των πάρκων και παιδικών χαρών, την εμπορευματοποίηση του δημόσιου χώρου, το συμβιβασμό με μια γερασμένη γειτονιά που οι τοπικοί άρχοντές της αποφάσισαν ότι τίποτα απ΄ όσα έχουν ανάγκη και δικαίωμα οι κάτοικοι δεν μπορεί να τους προσφέρει. Αγωνιζόμαστε για την αξιοποίηση του πρ. στρατοπέδου «Μ. Αλέξανδρος» με βάση τις ανάγκες μας, για περισσότερο πράσινο σε κάθε γωνιά του Δήμου με παρεμβάσεις   φιλικές    προς    το περιβάλλον, για ελεύθερους χώρους για τη νεολαία, πάρκα, παιδικές χαρές, πλατείες προσβάσιμα σε όλους
  • ΑΝΥΠΑΚΟΗ στην πολιτική υποβάθμισης/ιδιωτικοποίησης του πολιτισμού, αθλητισμού, της πρόνοιας, της καθαριότητας (παρά τα υψηλά δημοτικά τέλη) και όλων των υπηρεσιών που παρέχει ο Δήμος, στο συμβιβασμό με τη διαχείριση της μιζέριας. Απαιτούμε προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, δωρεάν παροχή ποιοτικών υπηρεσιών καθαριότητας, πρασίνου, κοινωνικής πρόνοιας (παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ χωρίς τροφεία, Βοήθεια στο σπίτι κ.ά.), πολιτισμού κι αθλητισμού, οργάνωση υπηρεσιών για την αντιμετώπιση της φτώχειας και συνεπειών των πολέμων (κοινωνικό παντοπωλείο, φαρμακείο και εστιατόριο, δομή φιλοξενίας αστέγων και προσφύγων) , ενίσχυση των αδύναμων κοινωνικών ομάδων στο Δενδροπόταμο κ.ά.
  • ΑΝΥΠΑΚΟΗ στη φτώχεια που μας επιβάλλουν, στην ανεργία, στο φόβο μην μας κόψουν το ρεύμα, στον τρόμο μη μας πάρει η τράπεζα το σπίτι. Το μέλλον μας δεν είναι το LNG στο Θερμαϊκό, η μπόχα των ΕΛΠΕ, η εμπορευματοποίηση του παραλιακού μετώπου, η καύση απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ.

Στις 8 του Οκτώβρη στηρίζουμε-ψηφίζουμε «ΑΝΥΠΑΚΟΗ στις γειτονιές των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης» με επικεφαλής το δάσκαλο Ηλία Σμήλιο και ένα ψηφοδέλτιο με δεκάδες αγωνιστές του εργατικού, νεολαιίστικου και λαϊκού κινήματος, ανθρώπους που συναντηθήκαμε στους αγώνες για τη δημόσια υγεία και παιδεία, για την προστασία του περιβάλλοντος, στους αγώνες ενάντια στους πλειστηριασμούς και την αρπαγή της λαϊκής κατοικίας, στην αθλητική δράση και το πολιτιστικό κίνημα της περιοχής.

ü     Για έναν Δήμο όμορφο και φιλικό για τους κατοίκους του, με δημόσιες υποδομές και δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες για όλους/ες, με μόνιμη δουλειά για τους εργαζόμενους, με πάρκα, πράσινο και ελεύθερους χώρους.

ü     Για έναν Δήμο αντίπαλο σε αντιλαϊκές πολιτικές κυβερνήσεων και ΕΕ, στον ρατσισμό και τον φασισμό, στην εμπορευματοποίηση του δημόσιου χώρου και την περιβαλλοντική καταστροφή

 

Κόντρα στον ρεαλισμό της υποταγής, του “δεν υπάρχει εναλλακτική", 

εμείς διεκδικούμε


ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΣΕ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ!


 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου