Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Το "ρεμπελιό των ποπολάρων" θα νικήσει!

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ: ΚΑΙ Η 7η ΑΓΟΡΑ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΥΣ ΕΓΙΝΕ!. 

Κι έγινε εκεί που έπρεπε να γίνει, στο "φυσικό της χώρο", το πρώην στρατόπεδο "Μ. Αλεξάνδρου", το δικό μας δημόσιο χώρο. Το χώρο που κάποιοι ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν και κάποιοι άλλοι "ποιούν την νήσσα" για το γεγονός. Οι πρώτοι είν' οι ίδιοι που οδήγησαν το λαό μας στα έσχατα όρια φτώχειας κι εξαθλίωσης. Οι δεύτεροι (σημερινή δημοτική αρχή) αυτοί που όχι μόνο αδιαφορούν για τα τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής στη γειτονιά μας, όχι μόνο την ανέχονται και δεν κάνουν τίποτα για την ανατροπή της, αλλά συντάσσονται μ' αυτήν κι ούτε καν δράσεις για την αντιμετώπισή της σε τοπικό επίπεδο δεν επιτρέπουν.
Κι ήρθε ν' απαντήσει η χωρίς κωλύματα πραγματοποίησή της στο ποιος πραγματικά την εμπόδισε τον προηγούμενο μήνα: Ο δήμαρχος που με το έγγραφό του αρνήθηκε την παραχώρηση του χώρου κι ακόμα χειρότερα δε δέχτηκε ούτε προφορικά να δηλώσει ότι "δεν απαγορεύει την είσοδο στο στρατόπεδο", όπως του ζητήθηκε από την αστυνομία.
Κι έγινε χίλια κομμάτια η αντιμνημονιακή-φιλολαϊκή μάσκα του κ. Δημάρχου, πρωταθλητή μέχρι πριν λίγο στην έκδοση (αόριστων και γενικόλογων πάντα) ψηφισμάτων συμπαράστασης σε κάθε κοινωνική ομάδα που χτυπιόταν από την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική. Μόλις ήρθε η ώρα να διαλέξει ανάμεσα στις απειλές  και τις απαιτήσεις των εκπροσώπων μικρών τοπικών συμφερόντων και τις ανάγκες των κατοίκων, πόνταρε στους πρώτους.
Κι ήταν αποστομωτική η απάντηση των χιλιάδων κατοίκων της περιοχής που πέρασαν από την αγορά. Τα ψεύτικα δίπολα, Αγορά Χωρίς Μεσάζοντες (παραγωγοί, οργανωτές, καταναλωτές) κόντρα στα μαγαζιά της περιοχής, που προσπαθεί να στήσει ο δήμαρχος ένα μήνα τώρα, πέσανε στο κενό. Ο κοινωνικός αυτοματισμός, η πολύ γνωστή στον κ. Δήμαρχο ακροδεξιά πρακτική "ο ένας να φάει τον άλλο", δεν έπιασε. Άλλωστε οι κάτοικοι (και) της γειτονιάς μας ξέρουν πια πως αυτή η πολιτική, που έστειλε εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στη φτώχεια και την ανεργία είναι η ίδια πολιτική που οδήγησε στο κλείσιμο των μαγαζιών και των μικρών επιχειρήσεων (και) στο Δήμο μας είτε στερώντας τους το αγοραστικό κοινό είτε φορτώνοντας τους με φόρους και χαράτσια. 

Για όλους τους παραπάνω λόγους η πραγματοποίηση κι αυτής της αγοράς χωρίς μεσάζοντες αποτελεί νίκη για το κίνημα γειτονιάς. Κι η αποφασιστικότητα των οργανωτών της, της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Αμπελοκήπων (και γενικότερα του κινήματος πολιτικής ανυπακοής και κοινωνικής αλληλεγγύης), το "όχι στο φόβο και την υποταγή" μπροστά στην ισχύ των αντιπάλων που εξέφρασαν, δείχνει το δρόμο: απέναντι στην κοινωνική βαρβαρότητα που κυβέρνηση, Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. σχεδιάζουν για μας, ο οργανωμένος λαός είναι η μόνη απάντηση. Με τις μικρές ή μεγαλύτερες νίκες της καθημερινότητας, με τη συνολική νίκη και την ανατροπή που θα φέρει ο παλλαϊκός ξεσηκωμός, εργατικού κινήματος, νεολαιίστικου και κινήματος γειτονιάς! 

Ως "ΑΝΥΠΑΚΟΗ στις γειτονιές των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης" αυτήν ακριβώς την ανάγκη θέλουμε να υπηρετήσουμε. Δηλώνουμε για άλλη μια φορά τη στήριξή μας και καλούμε τους κατοίκους του Δήμου μας να συσπειρωθούν στην Πρωτοβουλία Κατοίκων Αμπελοκήπων και κάθε θεσμό αυτοοργάνωσης του λαού, κάθε δράση πολιτικής ανυπακοής και κοινωνικής αλληλεγγύης!

Ό,τι κι αν κάνετε, στο τέλος εμείς θα νικήσουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου