Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό

Σάββατο 22 Μάρτη, 12 το μεσημέρι, άγαλμα Βενιζέλου


Στις 22 του Μάρτη ενώνουμε κι εμείς τη φωνή μας με τους Έλληνες και μετανάστες εργαζόμενους και ανέργους που αγωνίζονται ενάντια στο ρατσισμό, τη φασιστική απειλή και την κρατική τρομοκρατία, για να υπερασπίσουμε  το δικαίωμα όλων όσων ζουν σ' αυτό τον τόπο στη δουλειά, στη μόρφωση, την υγεία, το δικαίωμα σε μια ζωή αξιοβίωτη.
Η φασιστική ιδεολογία, τα κόμματα κι οι μηχανισμοί της,  επιδιώκουν να τα βάλουμε οι φτωχοί με τους φτωχούς για να κρυφτούν οι πραγματικοί ένοχοι για την υποβάθμιση της ζωής μας, οι χορτάτοι αυτού του κόσμου και τα επιτελεία τους. Για να μείνει όρθιο το σύστημα, για να συνεχίσει ανενόχλητο τη βίαιη επίθεση του στα εργατικά δικαιώματα, για να λεηλατήσει κάθε κοινωνικό αγαθό, για να καταληστέψει κάθε σπιθαμή του πλούτου που παράγουν οι εργαζόμενοι, έχει ανάγκη από τον «εσωτερικό εχθρό». Πίσω από το μίσος στο μετανάστη κρύβεται ο εργοδότης που μειώνει το μισθό κι αφήνει απλήρωτους για μήνες τους εργάτες, η τράπεζα που αρπάζει το σπίτι μας, η πολιτική που αφήνει χωρίς ρεύμα και νερό τα παιδιά μας… Για να αποδεχτούμε όλοι μας, ότι η ζωή που μας αξίζει είναι να δουλεύουμε όποτε θέλουν, όσο θέλουν και για όσα θέλουν οι εργοδότες μας.
Ζούμε τον απόλυτο κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό, με το κράτος να καταπατά και να παραβιάζει κάθε δημοκρατικό δικαίωμα και ελευθερία. Τα καθημερινά πογκρόμ στους μετανάστες, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, οι τρομοκρατικές επεμβάσεις της αστυνομίας σε κάθε μορφή κοινωνικής δράσης και η χρήση χημικών για τη διάλυση της, η απαγόρευση απεργιών και η επιστράτευση των απεργών, οι συλλήψεις αγωνιστών, οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που καταπατούν ακόμα και το σύνταγμα, οι απολύσεις και οι εργοδοτικές απειλές είναι τα στοιχεία που συνθέτουν το πάζλ ενός απολυταρχικού καθεστώτος που χρησιμοποιεί την κρατική καταστολή και τη φασιστική απειλή για να λιώσει κάτω από τη σιδερένια μπότα του κάθε αντίσταση, κάθε δράση ανυπακοής, κάθε αγώνα ανατροπής αυτής της βάρβαρης πολιτικής.
Ο φασισμός, ως το μακρύ χέρι του συστήματος, και οι φασίστες αυτό το καθεστώς προστατεύουν με τις επιθέσεις στους μετανάστες, με τις απειλές και τα χτυπήματα στους αγώνες των εργαζομένων και τους κοινωνικούς αγωνιστές.

Στο Δήμο μας Έλληνες και μετανάστες βιώνουν την ίδια εκμετάλλευση του μόχθου τους, χτυπιούνται με τον ίδιο τρόπο από την ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση που φέρνει η πολιτική κυβέρνησης-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ. και πολλοί απ' αυτούς ζουν στις ίδιες άθλιες απάνθρωπες συνθήκες. Κοινός πρέπει να 'ναι κι ο αγώνας για την ανατροπή αυτής της κατάστασης. Περιφρουρούμε τα παιδιά μας, τα σχολεία μας και τις γειτονιές μας από το ρατσισμό, τον τρόμο και το φασισμό. Αγωνιζόμαστε οι φτωχοί παρέα με τους φτωχούς για έναν κόσμο καλύτερο για μας και τα παιδιά μας, με δικαιοσύνη και ισότητα, με αλληλεγγύη και ελευθερία, χωρίς χρέη, μνημόνια και τρόικες, χωρίς ανεργία και φτώχεια, χωρίς άστεγους κι απλήρωτους εργάτες, χωρίς προσφυγιά και μετανάστευση, χωρίς συρματοπλέγματα στη ζωή και το μυαλό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου