Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Βίντεο από την κοινή συνέντευξη των υποψηφίων της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στην Περιφέρεια και Δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας


Κοινή συνέντευξη έδωσαν την Παρασκευή 14 Μάρτη οι επικεφαλής  των σχημάτων που στηρίζονται από την αντικαπιταλιστική αριστερά και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στους Δήμους Θεσσαλονίκης και Αμπελοκήπων-Μενεμένης. Οι Θανάσης Αγαπητός, Δημήτρης Σταμάκος, Γιάννης Κούτρας και Ηλίας Σμήλιος περιέγραψαν το πολιτικό πλαίσιο της εκλογικής μάχης του Μαΐου και τόνισαν ότι η μάχη είναι πολιτική, επισήμαναν ότι δεν έχουν αυταπάτες ότι μπορεί να λυθούν τα προβλήματα που ταλανίζουν τους εργαζόμενους, τους νέους και τους ανέργους από το όποιο εκλογικό αποτέλεσμα παρά μόνον από τους αγώνες στον δρόμο με αυτοοργάνωση και κινηματική αντίληψη. Στόχος της παρέμβασης είναι η ανάδειξη των εργατικών προβλημάτων αλλά και να μεταφερθεί η φωνή των κινημάτων μέσα στους θεσμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης.


Ο Θανάσης Αγαπητός, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με την "Αντικαπιταλιστική Αριστερά-Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία", εστίασε στην πάλη του εργατικού κινήματος για την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος, των μνημονίων και των νόμων που το συνοδεύουν. 

Ο Δημήτρης Σταμάκος, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, εστίασε σε ζητήματα που αφορούν στο περιβάλλον όπως ο Σ.Μ.Α. Ευκαρπίας, η καύση των απορριμμάτων και οι Σκουριές και τα σχετικά κινήματα που αναπτύχθηκαν και δρουν.
Ο Γιάννης Κούτρας, υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης με την "Ανταρσία στη Θεσ/νίκη για την Ανατροπή"  είπε ότι ο στόχος της παρέμβασης είναι να αποκτήσει έδρα το σχήμα στο νέο δημοτικό συμβούλιο και με βάση την εμπειρία που υπάρχει από την τρέχουσα θητεία του στο περ. συμβούλιο να αναδειχτούν τα ζητήματα που βάζει το κίνημα.
Τέλος, ο υποψήφιος δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Ηλίας Σμήλιος με την "Ανυπακοή στις γειτονιές των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης" αναφέρθηκε στο επικείμενο ξεπούλημα μέσω του ΤΑΙΠΕΔ του στρατοπέδου «Μ. Αλέξανδρος», στο κλείσιμο των τοπικών ιατρείων του ΕΟΠΥΥ, τη συρρίκνωση του ΕΠΑΛ Αμπελοκήπων κλπ και είπε ότι το σχήμα προέκυψε ως ανάγκη έκφρασης των κατοίκων και εργαζόμενων της περιοχής που συναντήθηκαν στους αγώνες των τελευταίων χρόνων να εκφραστούν και έχουν συγκεκριμένη αντικαπιταλιστική λογική.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου