Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

Πολλαπλές αποχρώσεις του μαύρου της ΕΤ-3

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ "ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ" ΑΠΟ ΤΟ "DEBATE" ΤΗΣ ΕΤ-3...

Την Τρίτη 7 Μάη 2019, σε εκπομπή της ΕΤ-3 φιλοξενήθηκαν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λ. Κυρίζογλου, Γ. Κυριλίδης και Γ. Νοτάκης. Κι αν τίποτα το μεμπτό δεν φαίνεται αρχικά σ' αυτό και δικαίωμα του καναλιού θεωρείται να επιλέγει ποιους φιλοξενεί , πρέπει να επισημάνουμε τρία σημεία:

* η εκπομπή παρουσιάστηκε ως debate μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων Αμπελοκήπων. Όμως ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης έχει 5 και όχι μόνο 3 παρατάξεις που συμμετέχουν στις δημοτικές εκλογές, στοιχείο που παντελώς αποκρύφτηκε.

* αν τα ιδιωτικά κανάλια (και γενικά ΜΜΕ) προβάλουν κάθε συνδυασμό ανάλογα με το πακέτο προβολής που αγόρασε (ή αυτό που αγόρασαν οι αντίπαλοι για να αποκλείσουν κάποιον, καθώς και τέτοιες αγοραπωλησίες υπάρχουν), η ΕΤ-3 είναι κρατικό κανάλι και έχει υποχρέωση να προβάλει ισότιμα όλους τους συνδυασμούς συμμετέχουν στις εκλογές

* η δημοτική κίνηση "ΑΝΥΠΑΚΟΗ στις γειτονιές των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης" και ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Ηλίας Σμήλιος ουδέποτε ενημερώθηκε ούτε για τη συγκεκριμένη ούτε για καμιά άλλη εκπομπή της ΕΤ-3, ουδέποτε τους τελευταίους προεκλογικούς μήνες κλήθηκε να πάρει μέρος σε οποιαδήποτε εκπομπή της κρατικής ΕΤ-3, παρότι είμαστε παράταξη με εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο.
Φαίνεται πως η παράταξη μας, η όλη στάση μας και ο δυναμικός και ανυποχώρητος αγώνας που σε κάθε χώρο δίνουμε είναι ενοχλητικά, μπορούν να ταράξουν τα ήρεμα νερά της κυβερνητικής κανονικότητας, να βγάλουν στο φως στιγμιότυπα που αμφισβητούν το παραμυθάκι της εξόδου από τα μνημόνια, να αποκαλύψουν το σκηνικό του Δήμου-τοπικού κράτους που στήνεται για την κατάργηση βασικών δικαιωμάτων της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Μόνο που αυτός ακριβώς ο δυναμικός κι ανυποχώρητος δρόμος που και σήμερα ως δημοτική κίνηση ακολουθούμε είναι αυτός ο ίδιος που και το Ιούνιο του 2013 ακολουθήθηκε στον αγώνα για την άρση του μαύρου στην ΕΡΤ (και την ΕΤ-3 στη Θεσσαλονίκη). Αυτός ο δυναμικός κι ανυποχώρητος αγώνας εξανάγκασε την κυβέρνηση στην επαναπρόσληψη του προσωπικού και επαναλειτουργία του κρατικού (και όχι κυβερνητικού) καναλιού.

Τον δρόμο αυτό που τότε μέσα στην κατειλημμένη ΕΤ-3 ακολουθήσαμε, πολλοί από αυτούς που σήμερα αποτελούμε την "ΑΝΥΠΑΚΟΗ" συνεχίζουμε να τον βαδίζουμε, δίνουμε τον αγώνα στις γειτονιές των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης.

Αυτός ο αγώνας σήμερα γνωρίζει μια άλλη απόχρωση του μαύρου της ΕΤ-3...

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου