Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

H "ΑΝΥΠΑΚΟΗ Αμπελοκήπων-Μενεμένης" στο debate του ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι σύντομες απαντήσεις (καθώς υπήρχε ο περιορισμός των 50 περίπου λέξεων) της δημοτικής κίνησης "ΑΝΥΠΑΚΟΗ στις γειτονιές των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης" και του επικεφαλής της Ηλία Σμήλιου, στο (γραπτό) debate που  οργάνωσε το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ερώτηση:  Ποια είναι τα άμεσα σχέδιά σας εφόσον εκλεγείτε δήμαρχος;

Πρωταρχικό μας μέλημα είναι να μην υπάρχει στο Δήμο άνθρωπος που πεινά, που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του, να μείνει χωρίς ρεύμα, νερό, κοινωνικά αγαθά και δικαιώματα. Ταυτόχρονα, μέσα από διαδικασίες ενεργοποίησης και συμμετοχής των κατοίκων στις αποφάσεις, στοχεύουμε στην ανατροπή βασικών στοιχείων των μνημονίων, όπως η αρπαγή των ελεύθερων χώρων (στρατόπεδο «Μ. Αλέξανδρος» κ.ά.) από το Υπερταμείο και η μη απόδοση κονδυλίων, αναγκαίων για τη λειτουργία κοινωνικών υπηρεσιών.

Ερώτηση: Σε τι κινήσεις σχεδιάζετε να προβείτε στο μέλλον προς την κατεύθυνση της ανατροπής των ανισοτήτων που παρατηρούνται στη δυτική Θεσσαλονίκη σε σχέση με την ανατολική; (είτε σε επίπεδο περιβαλλοντικής επιβάρυνσης, είτε σε επίπεδο πληθυσμιακής ανάπτυξης, έλλειψης επαρκών υποδομών κ.α.)


Η κρίση, σαν τα φίδια, τους "ξυπόλητους" δαγκώνει. Στις εργατογειτονιές της Δυτικής Θεσσαλονίκης, που χτυπήθηκαν εντονότερα από ανεργία, απολύσεις και κλείσιμο μικροεπιχειρήσεων, η εικόνα της φτώχειας και της εξαθλίωσης πρέπει να βρει αντιστάθμισμα σε ποιοτικές δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες για όλους. Πρέπει να πάψει να είναι η χαβούζα της πόλης, όπου τα ΕΛΠΕ ρυπαίνουν ανεξέλεγκτα και Δήμοι-Περιφέρεια ασχολούνται με μαρίνες κι επενδύσεις στο δυτικό θαλάσσιο μέτωπο.

Ερώτηση: Πώς έχετε σκοπό να αντιμετωπίσετε τις ανάγκες που προκύπτουν στον τομέα της σχολικής στέγης;

Μιλώντας για μια συνολικότερη αναβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης, είναι αναγκαίο να διεκδικήσουμε την άμεση λύση του κτιριακού προβλήματος του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αμπελοκήπων και την κατασκευή του 5ου Δ.Σ. Ταυτόχρονα να σταματήσει η εγκληματική άρνηση της δημοτικής αρχής για εφαρμογή και στο Δήμο μας της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής στο δημόσιο και δωρεάν νηπιαγωγείο (με κατασκευή των αναγκαίων αιθουσών) αλλά και υποδοχή στους βρεφονηπιακούς σταθμούς των παιδιών που σήμερα αποκλείονται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου