Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Πρώτο σχόλιο της "ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ" για τις εκλογές στο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Η δημοτική κίνηση "ΑΝΥΠΑΚΟΗ στις γειτονιές των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης" ευχαριστεί όλους και όλες τους/τις συμπολίτες μας που μας τίμησαν με την ψήφο τους στις δημοτικές εκλογές.

Σε καιρούς δύσκολους για κάθε μαχητικό, ανατρεπτικό, πραγματικά αριστερό σχηματισμό σαν την παράταξη μας, εμείς δώσαμε ένα άνισο αλλά ωραίο, γεμάτο συλλογικότητα, αγώνα. Χωρίς οικονομικά μέσα, αποκλεισμένοι σχεδόν από τα ΜΜΕ και με το μηχανισμό του Δήμου να καταστρέφει το προεκλογικό μας υλικό, θεωρούμε πολύ σημαντικό το ότι αυξήσαμε τη δύναμή μας: από 643 ψήφους το 2014 φτάσαμε τις 756 (παρά τη μεγάλη μείωση των ψηφισάντων) και από 2.92 στο 3,84%, ποσοστό που δυστυχώς δεν μας έδωσε μια δεύτερη έδρα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να δυναμώσει η φωνή της δυναμικής ανυποχώρητης αντιπολίτευσης και διεκδίκησης στη βάση των αναγκών και των δικαιωμάτων της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Ταυτόχρονα βέβαια θα πρέπει να επισημάνουμε το πολύ αρνητικό γεγονός της επανεκλογής του επί 17 χρόνια δημάρχου και της παράταξής του, η οποία φέρει το σημαντικότερο μερίδιο της ευθύνης για τη γκρίζα, γερασμένη κι αφιλόξενη για τα φτωχά λαϊκά στρώματα γειτονιά μας. Σε μια περίοδο που με τον "ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ" και όλο το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο κυβέρνησης και Ε.Ε. προωθείται με όχημα τους Δήμους η ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα των κοινωνικών υπηρεσιών, της δημόσιας γης και των αγαθών, η μνημονιακή δημοτική αρχή είναι πρόθυμη να εφαρμόσει αυτή την πολιτική. 

Είναι χρέος όλων μας, μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο να αποτρέψουμε την εφαρμογή αυτής της πολιτικής και ταυτόχρονα να διεκδικήσουμε όμορφες γειτονιές, πάρκα, πράσινο κι ελεύθερους χώρους, σχολεία, ιατρεία, δημόσιες γενικά υποδομές και ποιοτικές δωρεάν υπηρεσίες για όλους, μόνιμη και σταθερή δουλειά για τους εργαζόμενους των ΟΤΑ και όλους/ες τους κατοίκους του Δήμου μας.

Όπως και όλα τα προηγούμενα χρόνια, σ' αυτό τον αγώνα η "ΑΝΥΠΑΚΟΗ" δηλώνει από τώρα παρούσα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου