Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Να φέρουμε στην επιφάνεια τα ιδανικά ενός άλλου κόσμου!



του Παναγιώτη Κουδέρη
φυσικού
υποψ. δημοτικού συμβούλου της "ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ"





Στις 18 Μάη θα είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την «ΑΝΥΠΑΚΟΗ στις γειτονιές των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης» και επικεφαλής τον δάσκαλο Ηλία Σμήλιο.
Το «κάδρο» των φετινών εκλογών είναι ζωγραφισμένο από τη μία με τις επιπτώσεις των μνημονιακών πολιτικών στις ζωές όλων και από την άλλη με τις ηρωικές αντιστάσεις που αναπτύχθηκαν σε κεντρικό αλλά και τοπικό επίπεδο όλα αυτά τα χρόνια. Οι κατευθύνσεις που ακολουθήθηκαν από τους κυβερνώντες για το ξεπέρασμα της κρίσης έχουν σκορπίσει την φτώχεια, την εξαθλίωση, την ανεργία.
Πριν από 4 σχεδόν χρόνια, λοιπόν, μας κάλεσαν να σφίξουμε το ζωνάρι μας για να γίνει ένα νοικοκύρεμα των χρεών του κράτους (ένα χρέος που οι ίδιοι δημιούργησαν) με αντίτιμο την ριζική αλλαγή του βιοτικού μας επίπεδου προς το χειρότερο. Μέσα σε λίγους μήνες, εφόσον το δημοσιονομικό χρέος διογκωνόταν παρά τα μέτρα που είχαν ληφθεί, ξανά -καλεστήκαμε να σφίξουμε το ζωνάρι μας κάτω από την απειλή της ενδεχόμενης χρεωκοπίας της χώρας μας. Δεν κατάφερε να βοηθήσει όμως ούτε αυτή η θυσία μας. Μήπως γιατί τα μέτρα τελικά που ψηφιζόντουσαν δεν αποσκοπούσαν στην βοήθεια των λαϊκών νοικοκυριών; Παρά την αποτυχημένη συνταγή καλεστήκαμε και τρίτη και τέταρτη φορά να σφίξουμε το ζωνάρι μας και να δημιουργήσουμε και νέες τρύπες για να αποφευχθούν, όπως μας είπαν, τα χειρότερα και να μπει επιτέλους το κράτος σε καθεστώς ανάπτυξης.
Αποτελέσματα όλης αυτής της αφήγησης είναι η Ελλάδα να μην έχει βγει ακόμα από το γύψο των μνημονίων και η ψαλίδα του χρέους να μεγαλώνει συνεχώς, να αυξάνεται η ανεργία και στους νέους να αγγίζει το 60%, στρατιές επιστημόνων και όχι μόνο να μεταναστεύουν για ένα καλύτερο αύριο, μεγάλο μέρος του πληθυσμού να ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες να ιδιωτικοποιούνται.
Απέναντι σ αυτές τις εικόνες, που βλέπουμε καθημερινά και στο δήμο μας, θέλουμε να προτάξουμε έναν άλλο δρόμο. Για ένα δήμο που θα προστατεύει την λαϊκή οικογένεια από τις κατασχέσεις σπιτιών, από το κόψιμο ρεύματος και νερού, από την φοροληστεία  και τα δημοτικά τέλη. Για ένα δήμο που θα πολεμήσει την ανεργία και θα πάρει μέτρα στήριξης για όλους τους ανέργους. Για ένα δήμο που θα προστατεύει τους εργαζόμενους του, που δε θα υπογράφει  καμία απόλυση ή ανακύκλωση εργαζομένων με μισθούς πείνας, αλλά θα διεκδικεί μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς. Για ένα δήμο που θα γίνεται εμπεριστατωμένη και ορθολογική κατανομή του προϋπολογισμού του με στόχο την κάλυψη των βασικών αναγκών κόντρα στα φαγοπότια των προηγούμενων ετών. Για ένα δήμο που δεν θα ξεπουλήσει καμία δημόσια περιουσία, όπως το στρατόπεδο «Μ. Αλεξάνδρου», αλλά θα αξιοποιήσει κάθε χώρο προς όφελος των δημοτών. Για ένα δήμο με δημόσιες και δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες. Για ένα δήμο που θα ορίζεται και θα αποφασίζει με όργανα λαϊκής συμμετοχής μακριά από τα “δημαρχοκεντρικά” μοντέλα που έχουμε ζήσει.

Ήρθε η ώρα να σταματήσουμε να σφίγγουμε το ζωνάρι και απέναντι στο μαύρο που έχουν ρίξει στις ζωές μας, στα όνειρα μας και στις ελπίδες μας, να φέρουμε στην επιφάνεια τα ιδανικά ενός νέου κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου