Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Δημοψήφισμα για το νερό: Τόση "Δημοκρατία" είχαμε να δούμε από την (προηγούμενη) ΧΟΥΝΤΑ!



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
της "ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ στις γειτονιές των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης"

Το Δημοψήφισμα είναι ο πιο άδολος τρόπος έκφρασης της θέλησης ενός λαού κι όταν υπάρχουν τα κατάλληλα ερωτήματα μπορεί να γίνει όπλο της Δημοκρατίας. Είναι η υπέρβαση της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας και η αρχή διαδικασιών άμεσης δημοκρατίας. Με την απαγόρευση του δημοψηφίσματος για την ιδιωτικοποίηση του νερού που επέβαλε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μιχελάκης (και κοινοποιήθηκε στους αρμόδιους Δήμους και το Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ.) η αστική τάξη έρχεται να σκοτώσει μια αμεσοδημοκρατική διαδικασία εν τη γεννέση της. 
Και το ερώτημα είναι γιατί; Και μάλιστα γιατί τελευταία στιγμή, την παραμονή του δημοψηφίσματος;
Δεν φοβάται η κυβέρνηση το αποτέλεσμα, που λίγο ως πολύ είναι δεδομένο. Φοβάται την ίδια τη διαδικασία. Τρέμει και στην ιδέα και μόνο των αμεσοδημοκρατικών διαδικασιών, τρέμει τις διαδικασίες τις οποίες δεν μπορεί να ελέγξει εκ των προτέρων. Αυτός ο πανικός έγινε ξεκάθαρος με τη μεθόδευση της απαγόρευσης την παραμονή του δημοψηφίσματος ώστε να μη δοθεί χρόνος να οργανωθούν μαζικές διαμαρτυρίες ενάντια στον αυταρχικό χαρακτήρα της κυβέρνησης. Σε μια κίνηση πανικού ο υπουργός Εσωτερικών κύριος Μιχελάκης, ζητά έως και την αυτόφωρη σύλληψη των εθελοντών του δημοψηφίσματος.
Αυτή τη "Δημοκρατία" ...τους την χαρίζουμε. Να την χαίρονται! Ξέρουμε πολύ καλά ότι ζούμε μια χούντα και δεν περιμέναμε καμιά δημοκρατική ευαισθησία απέναντι στα κοινωνικά προβλήματα. Άλλωστε το έχουν αποδείξει...
Ο αγώνας, όμως συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Το μαζικό κίνημα θα καταργήσει στην πράξη τον αυταρχισμό τους, στο δρόμο θα σπάσουμε το φόβο που προσπαθούν να μας περάσουν. Και στις κάλπες για τη μη ιδιωτικοποίηση του νερού θα ψηφίσουμε και τον αγώνα για το νερό ως δημόσιο αγαθό, για νερό φτηνό και καθαρό για όλο το λαό, θα συνεχίσουμε!

Η ΑΝΥΠΑΚΟΗ είναι το σύνθημά μας και έχει γίνει πλέον ο τρόπος ζωής μας. Η ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είναι ένας από τους στόχους μας. Οι τελευταίες μικρές νίκες (επαναπρόσληψη απολυμένων καθαριστριών, ΕΡΑ Κρήτης) μας δείχνουν ότι δεν είναι τόσο δυνατοί όσο θέλουν να φαίνονται. Στην πραγματικότητα είναι αδύναμοι να αντιμετωπίσουν τον συντεταγμένο λαό, και γι αυτό επιβάλουν τον αυταρχισμό τους. Στο εξής απλά θα έρθουν και πάλι αντιμέτωποι με την ΑΝΥΠΑΚΟΗ του κόσμου. 
Τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ θα την ΞΑΝΑΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ! Και θα την ξανακερδίσουμε με Αγώνες - Ρήξη - Ανατροπή!
¡VENCEREMOS!
¡VIVA EL PUEBLO!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου