Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

ΛΟΥΚΕΤΑ: Σταθερή αξία (και) του ντόπιου success story, της ανάπτυξης...


της Ζωής Ρεβενάκη, 
καθηγήτριας Ιταλικών,
υποψήφιας δημοτικής συμβούλου της "ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ"









Πίσω απ' τη "βιτρίνα της λεζάντας", της φωταύγειας και της illustre προσωπολαγνείας στους προεκλογικούς καιρούς, υπάρχει και "χαρακώνει" ΚΑΙ αυτή η εικόνα του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης.   








Ενός από τους μεγαλύτερους πληθυσμιακά δήμους, που για χρόνια υπήρξε το "εμπορικό καμάρι" των δυτικών συνοικιών! Σήμερα κυριαρχούν παντού λουκέτα: 75 κλειστά καταστήματα σε μια μόνο κεντρική οδό, τη Γ. Χαλκίδη, είναι ΠΟΛΛΑ!!! Όπως πολλές και οι συνέπειες, φτώχεια κι ανεργία, που αυτό έχει επιφέρει στα τοπικά νοικοκυριά, αφού η τοπική απασχόληση βασιζόταν πάντα στο εμπόριο και στην εργοστασιακή ή βιοτεχνική εργασία.















Παράλληλα μια εικόνα εγκατάλειψης, απόγνωσης, κατάθλιψης σε δρόμους, παιδικές χαρές, χώρους που έσφυζαν από ζωή κι ενέργεια και που σήμερα "σκουριάζουν" και συνυπάρχουν με το "γκρίζο" που μας επιβλήθηκε να ζούμε!!!





Για όποιον επικαλεστεί τη λαϊκή φράση τα παράπονα στο Δήμαρχο", απαντάμε πως ο κάθε δήμαρχος, αντιπροσωπεύοντας ένα μικρό κομμάτι μιας μεγαλύτερης κοινωνίας, αν θέλει πραγματικά να παράξει έργο κι όχι πάρεργο, θα πρέπει ν' αντιταχθεί στους υπαίτιους αυτής της κατάντιας. Θα πρέπει να δηλώσει ανυπακοή σ' ό,τι οπισθογυρίζει το μέλλον!

Θέλουμε όλους τους συνδημότες μας εργαζόμενους, υγιείς, δραστήριους κι ευτυχισμένους!

ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου