Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Μήπως ξέρετε την οδό Περικλέους στη Μενεμένη;



του Κώστα Σαββόγλου
υπάλληλος ΟΣΕ,
υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της "ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ"


κ. Δήμαρχε,
Έτυχε χθες να σε ακούσω να μιλάς στους οπαδούς σου στην πλατεία της Μενεμένης. Λίγα πράγματα άκουσα, καθώς απλά περνούσα από εκεί για να πάρω υλικό από το εκλογικό περίπτερο της "ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ" και να πάω στις γειτονίες της Μενεμένης να μιλήσω με απλούς ανθρώπους της γειτονιάς σαν κι εμένα, χωρίς κουστούμια και λαμέ γραβάτες. Μα αυτό που άκουσα ενώ για λίγο με ενόχλησε, μ' έκανε στο τέλος να γελάσω.
 Υπάρχει ένας συνδυασμός, είπες περιγράφοντας την "ΑΝΥΠΑΚΟΉ", που μας κάνει κριτική για το στρατόπεδο κ.α. θέματα ενώ συγκροτήθηκε πριν 2 βδομάδες και οι υποψήφιοι του δεν ξέρουν ούτε τους δρόμους του Δήμου.
 Γέλασα λοιπόν. Όχι γιατί είμαι σίγουρος για το που βρίσκεται η οδός Περικλέους στη Μενεμένη (αν υπάρχει..) αλλά γιατί κατάλαβα το φόβο σου απέναντι στην κριτική που σου κάνουμε και όχι μόνο είναι σωστή αλλά και εκλογικά αποτελεσματική από ότι φαίνεται.
 Μίλησα μετά με κάποιους από τους συνυποψήφιους μου στο ψηφοδέλτιο της ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ, αυτούς τους λίγο πιο παλιούς, της δικής μου φουρνιάς. Στο τεστ που κάναμε, τους κεντρικούς τους δρόμους φάνηκε πως τους ξέραμε όλοι. Κάποιοι θυμούνται και σημαντικά γεγονότα που συνέβησαν πριν αρκετά χρόνια σ' αυτούς τους δρόμους. Κανείς μας όμως δεν κατάφερε να θυμηθεί εσένα και τη συντριπτικότατη πλειοψηφία των μελών του ψηφοδελτίου σου στους τόσους και τόσους ωραίους αγώνες, τις δράσεις στους συλλόγους που είχαμε εμείς οι κάτοικοι των Αμπελοκήπων τις τελευταίες δεκαετίες.
 Αυτό που μια συνυποψήφια μου μας θύμισε όμως είναι σίγουρο πως εσύ θέλεις να το ξεχάσεις. Στους Αμπελόκηπους σε γνωρίσαμε στις δημοτικές εκλογές του 1982, όταν σαν υποψήφιος σύμβουλος του Βασ. Κουσενίδη γυρνούσες στους δρόμους του Δήμου μαζί με καμιά δεκαπενταριά τραμπούκους της ΟΝΝΕΔ (τους Κενταύρους και Ρέιντζερς, όπως τους λέγανε τότε) και όχι μόνο κολλούσατε την προσωπική σου αφίσα αλλά σχίζατε κι όλες τις άλλες και προσπαθούσατε να τρομοκρατήσετε κάθε σας αντίπαλο...
 "Μάθε τέχνη κι άστηνε κι αν πεινάσεις πιάστηνε", λέει ο λαός, κ. Δήμαρχε. Κι εσύ φαίνεται πως από παροιμίες τουλάχιστον ξέρεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου