Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Πρώτη εκτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα στο Δήμο μας

    
    Η δημοτική κίνηση "ΑΝΥΠΑΚΟΗ στις γειτονιές των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης", στην πρώτη της συμμετοχή σε δημοτικές εκλογές στο Δήμο μας, κατάφερε να συγκεντρώσει 643 ψήφους (2,92%) και να εκλέξει ένα δημοτικό σύμβουλο. Απέναντι σε μια "δεξιά παλιάς κοπής", που μεταχειρίσθηκε κάθε μέσο για να ξαναπάρει το δήμο (από την καταστροφή του προεκλογικού μας υλικού μέχρι τη συκοφαντία κι από τις υποσχέσεις σε άνεργους και φτωχούς για εργασία μέχρι τους πιο αθέμιτους τρόπους προσέγγισης των ψηφοφόρων) και την πληθώρα των υποψηφίων που στην πλειοψηφία τους δήλωναν ανεξάρτητοι αλλά και αντιμνημονιακοί (από τον καναπέ πιθανότατα...), το αποτέλεσμα αυτό θεωρούμε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό για ένα νέο σχήμα-ψηφοδέλτιο της αντικαπιταλιστικής αριστεράς.
    Ευχαριστούμε όλους και όλες αυτούς που μας ψήφισαν και μας στήριξαν και δηλώνουμε ότι από τη νέα θέση που μας ορίσατε, δεσμευόμαστε να τηρήσουμε τη μόνη υπόσχεση που δώσαμε: να γίνουμε μες στο Δημοτικό Συμβούλιο η φωνή όλων αυτών που δεν ακούγονται: των φτωχών, των ανέργων, των εργαζόμενων για 400 ευρώ, των χαμηλοσυνταξιούχων και των νέων, της κοινωνικής πλειοψηφίας, να αποκαλύψουμε όσα σε βάρος τους κάνει η τοπική εξουσία, να αναδείξουμε τα προβλήματα και κυρίως να συμβάλουμε στην αυτοοργάνωση των κατοίκων και την οργάνωση των αναγκαίων αγώνων, τοπικών και παλλαϊκών, αποφασιστικών και σε αντικαπιταλιστική κατεύθυνση, που θα διεκδικήσουν και θα κερδίσουν το τοπικό και το γενικό, το μικρό και το μεγάλο.
    Θα αξιοποίησουμε τη δύναμη που μας έδωσε ο λαός για να συμβάλλουμε στον αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που επέβαλαν κυβερνήσεις και Ε.Ε. με τα μνημόνια και τον "Καλλικράτη". 
    Μπροστά μας είναι οι μεγάλες μάχες. Και σ'αυτές, όπως και όλα τα προηγούμενα χρόνια, θα δηλώσουμε παρόντες κι αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε μια καλύτερη ζωή για όλους στη γειτονιά μας και τον τόπο μας!

1 σχόλιο: